WTA Linz 2021 | Simona Halep, favorită să câștige în Austria

Turneul WTA de la Linz este printre ultimele ale anului, mai avem cel din Uruguay de 125, plus Angers și Limoges, după care toți jucătorii se vor concentra pe sezonul următor, care începe în prima zi a anului 2022. De altfel, turneul de la Linz, înaintea Turneului Campioanelor, este singurul de categorie 250.

Simona Halep nu a avut un an strălucit, a ieșit după 8 ani din top 20, dar a demonstrat la Cluj, dar și la Linz că mai are multe de spus în tenis. Cu Sasnovich, în optimi, Halep (30 ani, 22 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 38 de minute și a dominat jocul, chiar dacă a avut o scădere la mijlocul primului set.

Simona a avut 6 aşi, 5 duble greşeli, în timp ce Sasnovici a avut 2 aşi şi 3 duble greşeli. La capitolul winners situaţia a fost echilibrată (21-20 pentru Halep), Sasnovici a făcut mai multe erori neprovocate 18-13, diferenţa de puncte la total fiind de doar zece în favoarea româncei (72-62). A fost o revanșă pentru Simona, care pierduse surprinzător, cu Sasnovich, la Indian Wells, iar în 2019, jucătoarea noastră a trecut de belarusă la Wimbledon.

Sorții o dau pe Simona marea învingătoare de la Linz, dar și principala favorită, după eliminarea surprinzătoare a Emmei Răducanu. Simona Halep, care o va întâlni pe Jasmine Paolini, a câştigat singurul său meci anterior cu italianca (25 ani, 51 WTA), cu 6-3, 6-4, anul trecut, în turul al doilea la Roma.

CE PARIEM

Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova - 2 - cotă 1,90
Simona Halep să câștige turneul - cotă 2,50

Ochii pe Wang și pe Jaqueline

Emma Răducanu, principala favorită, a pierdut greu în fața chinezoaicei Xinyu Wang, cu 6-1, 6-7 (0), 7-5, marţi seara, în optimile de finală ale turneului de la Linz. Campioana de la US Open, care săptămâna aceasta a intrat în top 20, s-a înclinat după două ore şi 36 de minute de joc în faţa unei adversare venite din calificări.

Răducanu (18 ani, 20 WTA) nu a avut nicio șansă în primul set, a câștigat game-ul de debut, apoi a pierdut 6 la rând. Setul 2 a fost unul echilibrat, iar Răducanu a avut la un moment dat 4-2, dar nu a reuşit să câştige setul decât în tiebreak, cu 7-0. În setul decisiv, Răducanu, care a acuzat probleme fizice pe finalul setului, a ratat apoi o şansă de 6-5 şi Wang a făcut un nou break, impunându-se cu 7-5.

Înfrângerea de la Linz a pus capăt primului sezon al Emmei Răducanu în circuitul profesionist, unul fabulos, cu optimi de finală la Wimbledon şi trofeul câştigat la Flushing Meadows la doar 18 ani. De remarcat că la US Open, Emma a venit din calificări și nu a pierdut niciun set.

Jucătoarea din China, Wang Xin, are 20 de ani, și surprinde cu loviturile foarte bune, iar dacă va trece de experimentata Alison Riske, 31 de ani, locul 73 WTA, va fi în careul de ași din Austria.

Foarte surprinzătoare și Jaqueline Cristian, un sezon fantastic, recompensat cu intrarea ei în top 100 WTA, iar la Linz a prins deja sferturile de finală. Chiar dacă nu este favorită cu Kudermetova, totuși, românca are șansa ei, un joc agresiv, plus un mental foarte bun. Jaqueline (23 ani, 100 WTA), care a intrat pe tabloul principal din postura de ''lucky loser'', a fost declarată câştigătoare după 26 de minute, în optimi, timp în care o dominase pe Rebeca Peterson (26 ani, 84 WTA), semifinalistă la Transylvania Open. Suedeza a abandonat, iar Jaqueline o va întâlni miercuri pe a patra favorită, Veronika Kudermetova.

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.