ROLAND GARROS 2020 | Nadal, șanse de 99% la câștigarea turneului

Al doilea turneu de Grand Slam al anului, din cele 4 obișnuite, a devenit ultimul, în situația actuală. Nici nu s-a încheiat bine US Open, cu Wimbledon anulat în 2020, că Parisul a hotărât să lase și spectatori la turneul de GS pe zgură.

De parcă nu s-ar fi schimbat suficient, ca program, condiții de cazare și de distanțare socială, că oficialii turneului au stabilit să se folosească o minge nouă în acest an, vechea minge Babolat fiind înlocuită de una Wilson. Jucătorii spun că noua minge este mai lentă decât predecesoarea. Poate așa ne explicăm și faptul că mingile din acest an, la schimburile mai ciudate de mingi, vedeam mișcări mai lente și mai grele decât de obicei. Apoi, nu doar mingea, ci și vremea. Ne obișnuisem ca zgura pariziană să fie încinsă de soarele de sfârșit de mai, dar acum, la început de octombrie, la Paris plouă aproape zilnic, e destul de rece, iar când se trage acoperișul pe Philippe Chatrier, turneul devine unul indoor, iar jucătorii resimt din plin asta.

Nadal, aproape de victoria 100

E foarte greu să sugerezi că Nadal ar avea vreo problemă în acest an la Roland Garros. Deși ar fi greu să sugerăm că nu poate câștiga în astfel de circumstanțe, va fi mai dificil pentru spaniol, care a câștigat acest titlu de 12 ori.
O armă majoră în cele 98 de victorii pe care le-a avut în 100 de meciuri, la Paris, a fost mâna dreaptă puternică, livrată cu mai multe rotiri de top decât practic orice jucător din istoria tenisului. Mingea lui Nadal este atât de liftată, încât a ajuns subiect de studiu.

Singura problemă este atunci când intervine vremea, este relativ rece, iar mingea capătă umezeală, devine mai grea, și aici e posibil ca celebrele lifturi ale lui Nadal și top-spin-uri să nu-i mai iasă. Așa s-a întâmplat și la Roma, unde Rafa a pierdut cu Schwartzman.

Un alt exemplu celebru a venit în finala din 2012 împotriva lui Novak Djokovic - sârbul a început să-i pună probleme pe măsură ce a plouat slab. Noroc că meciul s-a întrerupt, iar a doua zi însorită i-a adus victoria spaniolului.
Până la semifinală, când dă de Schwartzmann, Nadal nu a pierdut niciun set. Austriacul era singurul care i-a pus probleme.

Pariu recomandat: Castigator turneu Rafael Nadal - Cota 2.22 pe Exchange

Să nu-l uităm pe Djokovic

În clubul celor „Trei Mari" ai evenimentului de la Paris nu-l putem ignora pe Novak Djokovic, în mare formă, câștigător la Roma și descalificat de la US Open pentru un gest prostesc.
Sârbul este o mașină câștigătoare care nu vrea să se oprească. În meciurile încheiate, Djokovic rămâne neînvins în 2020, singura sa înfrângere fiind deja celebrul meci de la US Open când a lovit o minge de nervi și a atins accidental un arbitru de linie. A răspuns în cel mai bun mod posibil, câștigând Rome Masters.

Djokovic nu a fost atât de dominant, de înțeles având în vedere trecerea rapidă de la terenul dur la zgură, dar abilitatea sa de a a-și găsi cel mai bun tenis în momentele potrivite a fost din nou pe deplin afișată. Nole îi poate învinge și pe Thiem și pe Nadal, poate câștiga cu oricine și vrea să arate că a trecut ușor peste prostia de la US Open. Un alt jucător interesant de urmărit pe zgura pariziană și care poate ajunge sus este argentinianul Diego Schwartzman. L-a bătut pe Nadal și are o putere fantastică de a reveni, iar zgura îi este foarte prietenoasă, iar în această ediție a câștigat tot în 3 seturi. Singurul hop a fost Thiem, în sferturi, de care a trecut într-un meci dramă, încheiat în 5 seturi, iar argentinianul este în fața celei mai mari performanțe de la un Grand Slam.


Ai până la 500 RON bonus pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZBAN01
  • Pariază - Plasează 5 pariuri de minim 50 RON și primești un Bonus de 100 RON
  • Câștigă Obține până la 500 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.