Suedia - România | Victoria cu Suedia ar însemna pentru tricolore locurile 9-10! Putem sau nu?

Tricolorele vor juca luni de la ora 19.00 ultimul meci de Mondialul de handbal feminin din Spania, cu naționala Suediei, şi vor încheia, cel mai probabil, pe unul din locurile 13-16 dacă nu vor ânvinge formația nordică. Obiectivul era clasarea în primele 10 locuri.

Suedia este locul 4 la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo, noi nici n-am fost prezenți. Toate calculele o dau favorită pe Suedia, care ar termina pe pozișia a 3=a dacă bate sau termină egal contra României.

Dacă vor învinge Suedia, fetele noastre au șanse pentru o clasare pe locurile 9-12. România a stabilit, prin vocea președintelui FRH Alexandru Dedu, un obiectiv inedit la CM din Spania, și anume clasarea printre cele mai bune 10 naționale din lume. Iar locul 3 la finalul grupei principale ar fi o variantă pentru „tricolore", pentru atingerea acestei ținte.

România ar acumula 6 puncte și ar egala la puncte Suedia, care sâmbătă a remizat dramatic cu Norvegia, scor 30-30. Trebuie spus totuși că ocupantele locurilor 3 din cele patru grupe principale vor fi aliniate într-un clasament al locurilor 9-12 în ierarhia finală a Campionatului Mondial, în funcție de numărul de puncte și de golaveraj.

Selecționată țării noastre stă mai bine față de formațiile din grupele 3 și 4, așadar o victorie luni cu Suedia ne-ar asigura locul 9 sau 10 la finalul Cupei Mondiale din Spania.

În prima partidă din grupa II, România a cedat cu Olanda, cu 30-31, iar luni va juca ultimul meci, cu Suedia, însă rezultatul nu mai contează decât pentru palmares, tricolorele ratând faza sferturilor de finală.

Naţionala feminină de handbal a României a învins selecţionata Porto Rico cu scorul de 43-20 (20-9), sâmbătă, la Castello, într-un meci din Grupa principală II a Campionatului Mondial din Spania.

Pronosticuri

Peste 25.5 goluri România în meci - cotă 2.10
România nu pierde la mai mult de 7,5 goluri - cotă 1.83
Prima repriză se dau sub 28,5 goluri în meci - cotă 1.87

Clasament

1. Norvegia 7 puncte (+87)
2. Olanda 7 puncte (+75)
3. Suedia 6 puncte (+73)
4. România 4 puncte (+32)
5. Kazahstan 0 p (-130)
6. Porto Rico 0 p (-137)

Primele două clasate se califică în sferturile de finală. Pentru celălalte partide se va face u nclasament în funcție de locul în grupă.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luni: Porto Rico - Kazahstan(16:30), România - Suedia (19:00) şi Olanda - Norvegia (21:30).

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.