Începe Liga Campionilor la handbal feminin! CSM București, deplasare grea în Danemarca

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti întâlneşte, duminică, de la ora 14:00, în deplasare, formaţia daneză Team Esbjerg, într-o partidă contând pentru prima etapă a Grupei A a Ligii Campionilor.

Obiectivul echipei pregătite de Adi Vasile este accederea în Final Four. Campioana României și câștigătoare a EHF Champions League în 2016 va debuta în noul sezon în Danemarca.

Acum un an, pe 20 septembrie, CSM Bucureşti a învins în deplasare pe Team Esbjerg, cu 30-29 (17-15), într-un meci în care Cristina Neagu a marcat de 10 ori.

"Foarte multe echipe s-au întărit, practic în Liga Campionilor nu mai există meciuri uşoare sau meciuri pe care poţi să le câştigi şi într-o zi mai proastă. Trebuie să dăm sută la sută la fiecare partidă pentru a obţine victorii.

Va fi un sezon foarte greu, cu multe echipe care se vor lupta pentru cele patru locuri din Final4. Eu cred că CSM Bucureşti a avut o echipă bună în fiecare an şi este o formaţie care trebuie luată în seamă în Liga Campionilor. Cred că şi celelalte echipe ne consideră o formaţie periculoasă. Nu ştiu dacă suntem neapărat printre favorite, dar ne batem la Final4 şi cred că suntem de luat în seamă", a declarat Cristina Neagu înainte de plecarea în Danemarca.

Extremă stângă, olandeza Martine Smeets este marea absență a formației bucureșteană pregătită de Adi Vasile.

Lotul echipei feminine CSM Bucureşti pentru noul sezon este alcătuit din 19 jucătoare: Emilie Arntzen, Malin Aune, Alicia Gogîrlă, Denisa Vâlcan, Ştefania Stoica, Marie Davidsen (portar), Andrea Klikovac, Elizabeth Omoregie, Carmen Martín, Yvette Broch, Diana Fînaru, Martine Smeets, Barbara Lazovic, Tess Wester (portar), Andreea Ailincăi, Ema Ramusovic, Jelena Grubisic (portar), Siraba Dembele Pavlovic şi Cristina Neagu.

Pronosticuri

Total goluri CSM București - sub 25,5 - cotă 1.91
Rezultat prima repriză - 1 Team Esbjerg - cotă 1.73
Total goluri meci - sub 52,5 - cotă 2.00

CSM București va juca în prima etapă cu Esbjerg, în deplasare. În runda a doua, campioana României va primi vizita celor de la Rostov, ulterior fiind programate dueluri cu Podravka, în deplasare, Borussia Dortmund, Buducnost, ambele la București, Brest, în deplasare, în timp ce ultimul joc din tur este Ferecnvaros, pe teren propriu.

Esbjerg a avut întotdeauna un contingent norvegian important în echipă, dar acum, cu sosirea lui Reistad, sunt la fel de multe norvegience pe cât sunt daneze (câte 6). Un mare atu este revenirea extremei drepte Line Jørgensen, după ce aceasta a născut la începutul acestui an.

"Esbjerg vrea să fie una dintre echipele de top din liga internă și să participe cât mai des în Liga Campionilor EHF. Este de o mare importanță pentru toată lumea. Scopul nostru este să ne calificăm pentru meciurile eliminatorii", a declarat președintele clubului, Thomas Hylle.

Staff-ul tehnic este format din fostul jucător al echipei naționale Jesper Jensen și din secundul Ana Razdorov-Lyo.

Primele două clasate din fiecare grupă vor merge direct în sferturile de finală, în timp ce ocupantele pozițiilor trei, patru, cinci și șase vor disputa un play-off.

Final Four-ul ediției 2021-2022 al DELO Women's EHF Champions League va fi găzduit de „László Papp Budapest Sports Arena" din Budapesta, Ungaria, în zilele de 4 și 5 iunie 2022.

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.