Cine se impune la Mondialul de handbal masculin? Danemarca sau Franța?

Egiptul va găzdui pentru a doua oară Campionatul Mondial de handbal, după ediţia din 1999, şi acesta se va derula în contextul pandemiei de coronavirus, cele 32 de echipe participante fiind concentrate într-o bulă sanitară strictă. Meciul de deschidere, dintre Egipt şi Chile, este prevăzut miercuri la Cairo Stadium Hall, care va găzdui şi finala din 31 ianuarie.

Jucătorii şi membrii corpului tehnic nu pot părăsi hotelul decât pentru antrenamente şi meciuri, cu scopul de a limita riscul de contaminare. Este prima ediţie a unui Mondial la care participă 32 de echipe, repartizate în opt grupe de câte patru echipe. Și tot, în premieră, un turneu final fără spectatori în tribune.

Competiţia, programată între 13 ianuarie şi 31 ianuarie, se va disputa în patru săli din Cairo, Noul Cairo, oraşul 6 Octombrie şi Alexandria. Danemarca este actuala campioană mondială, fiind favorita întrecerii alături de Franța, Spania și Croația. Marile absențe ale competiției sunt jucătorii Aron Palmarsson (Islanda) și Nikola Karabatic (Franța).

Mondialul din Egipt reprezintă a 27-a ediție, dar se va desfășura fără România la start. Tricolorii sunt pe locul 3 all-time după numărul de medalii.

Grupele Campionatului Mondial 2021 din Egipt:


Grupa A: Germania, Ungaria, Uruguay, Capul Verde
Grupa B: Spania, Tunisia, Brazilia, Polonia
Grupa C: Croația, Qatar, Japonia, Angola
Grupa D: Danemarca, Argentina, Bahrain, RD Congo
Grupa E: Norvegia, Austria, Franța, SUA
Grupa F: Portugalia, Algeria, Islanda, Maroc
Grupa G: Suedia, Egipt, Cehia, Chile
Grupa H: Slovenia, Belarus, Coreea de Sud, Rusia (sub steagul Federației Naționale de Handbal)

Mondialul 2021 este prima competiţie internaţională de anvergură ce se desfăşoară după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis să excludă Rusia pentru doi ani de la marile evenimente internaţionale pentru încălcarea regulilor antidoping. Rusia participă la Mondial "sub drapel neutru".

Mult timp una din forţele handbalului masculin (patru titluri olimpice, luând în calcul şi perioada sovietică), naţionala Rusiei a regresat, aşa cum arată ratarea calificării la JO 2012 şi 2016 şi recentul loc 14 la ultimul Mondial în 2019.

Recomandări pentru pariuri


Câștigător CM - cotă - 6.50

Câștigător grupa A - Germania - cotă - 3.25

Câștigător grupa B - Spania - cotă - 1.36

Câștigă cu Sportsbook!

Ai până la 500 RON bonus pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZBAN01
  • Pariază - Plasează 5 pariuri de minim 50 RON și primești un Bonus de 100 RON
  • Câștigă Obține până la 500 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.