Campionatul Mondial | Al 10-lea meci Norvegia - România din ultimii 5 ani! Cine bate?

Partida Norvegia - România va avea loc marţi, de la ora 21.30, şi este ultima din grupa C la CM de handbal feminin din Spania, ediția 2021. Înaintea acestei confruntări, ambele echipe sunt calificate în grupele principale.

Selecționerul Adrian Vasile a declarat, după antrenamentul dinaintea partidei cu Norvegia, că fetele au primit "ceva bun" de Moş Nicolae. Despre partida cu campioana europeană, de marţi, antrenorul a spus că echipa României trebuie să fie 60 de minute la potenţial maxim.

"Fetele au fost foarte drăguţe, şi-au scos încălţările la uşă. A fost un Moş Nicolae foarte drăguţ şi sunt momente importante, pentru că pe noi ne prinde Moşul la câte un turneu final şi sunt acele mici bucurii pe care ni le facem pe lângă momentele bune din meci", a spus Adrian Vasile.

Naţionala României a învins anterior Iran, cu 39-11, iar cu două victorii şi 4 puncte se califică în grupele principale, la fel ca şi Norvegia, tot cu 4 puncte.

În ultima etapă a grupei C, luni se vor juca meciurile Kazakhstan - Iran, Norvegia - România, care vor stabili configuraţia finală a clasamentului şi a treia echipă calificată mai departe.

Primele două jocuri u fost de antrenament pentru nordice, cu Kazakhstan (46-18) și Iran (41-8),

În ultimii cinci ani, România a întâlnit această naţională de nouă ori. Bilanţul: 2 victorii România, 7 victorii Norvegia! Partida din această seară va stabili punctajul cu care tricolorele vor merge în Grupa Principală II, unde cele trei naţionale calificate din grupa C se vor intersecta cu primele trei clasate din grupa D din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

Dacă vor învinge Norvegia, româncele vor lua 4 puncte în Grupa Principală II, în timp ce o remiză le va oferi 3 puncte, la start. În cazul unui eşec cu Norvegia însă, fetele vor avea doar 2 puncte, în runda următoare, întrucât rezultatele cu echipele de pe ultimul loc, în prima fază a grupelor, nu se iau în calcul.

Recomandări pariuri

Norvegia - România -handicap 9,5 goluri (România nu pierde la mai mmult de 10 goluri diferență) - cotă 1.73
Norvegia - România- prima repriză sub 26,5 goluri marcate - cotă 1.83
Norvegia - România - România +22,5 goluri în meci - cotă 2.00

La CM din Spania, România este reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase - Simona Stancu. Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia.

Clasament

1. Norvegia 4p (87-27)
2. România 4p (77-28)
3. Kazahstan 0p (35-84)
4. Iran 0p (20-80).

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.