Campionatul Mondia | Olanda - România | Întâlnim campioana mondială la handbal feminin! Avem vreo șansă?

România va juca joi 9 decembrie, de la ora 16.30, contra campioanei mondiale Olanda în primul meci din grupele principale la Mondialul de handbal feminin din Spania.

Norvegia va întâlni Puerto Rico, iar Suedia va primi replica selecţionatei Kazahstanului.

Grupa principală II porneşte de la clasamentul următor, în funcţie de punctele adunate de echipele calificate, în meciurile directe din grupele preliminare: 1. Norvegia 4 puncte, 2. Olanda 3 puncte, 3. Suedia 3 puncte, 4. România 2 puncte, 5. Kazakhstan 0, 6. Puerto Rico 0.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi seara, în ultimul meci din grupa preliminară C a Campionatului Mondial din Spania, de campioana europeană Norvegia, scor 33-22 (17-11).

Tricolorele încheie pe locul 2 în clasamentul final al grupei C şi merg mai departe cu doar 2 puncte. În grupa principală II, tricolorele se vor duela cu Olanda, Suedia şi Puerto Rico.

Olanda a ocupat primul loc în cealaltă grupă, cu 5 puncte, urmată de Suedia, 5 puncte, Porto Rico, 2 puncte, Uzbekistan, 0 puncte. Olanda şi Suedia încep cu câte 3 puncte, iar Puerto Rico, fără vreun punct.

Pronosticuri

România nu pierde la mai mult de 8,5 goluri - cotă 1.80
Sub 56,5 goluri în meci - cotă 1.80
România peste 23,5 goluri în meci - cotă 1.67

"Am ajuns în situaţii foarte bune, dar trebuie să fim conştienţi de ceea ce am jucat şi ce ne-a lipsit. Trebuie să stresezi echipa Norvegiei şi cu o acurateţe mai mare a noastră le-am fi stresat. Cred că am jucat corect astăzi, trebuie să înţelegem că atunci când faci Norvegia să sufere, să nu mai aibă aceasta siguranţă le, faci să aibă nişte întrebări în cap", a declarat Vasile la finalul partidei cu Norvegia.

Rezultatele României în grupa C sunt:
39-11 cu Iran,
38-17 cu Kazakhstan şi
22-33 cu Norvegia.

Meciurile din cele patru grupe principale vor avea loc între 8 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

9 decembrie: Olanda - România
11 decembrie: România - Puerto Rico
13 decembrie: Suedia - România

Echipele calificate în grupele principale:
Franța, Slovenia, Muntenegru (Grupa A),
Serbia, Rusia, Polonia (Grupa B),
Norvegia, România, Kazahstan (Grupa C),
Olanda, Suedia, Puerto Rico (grupa D),
Germania, Ungaria, Cehia (Grupa E),
Danemarca, Coreea de Sud, Congo (Grupa E),
Brazilia, Japonia, Croația (Grupa F),
Spania, Argentina, Austria (Grupa H)

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.