Pontul nostru pentru UTA - FC Voluntari. Arădenii caută prima victorie după revenirea în Liga 1

  • GSP
Sursă foto: uta-arad.ro

UTA Arad și FC Voluntari se înfruntă vineri, 28 august, în etapa #2 din Liga 1. Meciul se va disputa pe „Stadionul Francisc von Neuman" din Arad și va începe la ora 21:00.

„Acest meci este unul foarte important pentru întreaga suflare fotbalistică din Arad, vom inaugura noul stadion. În pauza competițională sper să ne reglăm și restul problemelor”
Laszlo Balint, antrenor UTA

În runda precedentă, Voluntari a obținut toate cele 3 puncte în debutul noii stagiuni. Gaz Metan a capitulat pe terenul iflovenilor, 1-2. Căpățână a deschis scorul din penalty pentru trupa lui Mihai Teja, Ciocan a egalat în actul secund pentru oaspeți, însă Gazul s-a declarat învinsă, în urma reușitei lui Armaș din minutul 67.

De partea cealaltă, UTA se poate mândri cu un rezultat pozitiv obținut în deplasarea de la Ovidiu, contra Viitorului. Buhăcianu a înscris pentru arădeni în minutul 45. Cu două minute mai devreme, Iancu reușea să deschidă scorul pentru dobrogeni, din lovitură de pedeapsă.

FC Voluntari a reușit să perfecteze până în acest moment doar 3 transferuri: Grădinaru, Stoica și Szijj, pierzând în această perioadă fotbaliști importanți precum Laidouni, Pașcanu sau Alex Tudorie.

În schimb, UTA are o campanie de achiziții interesantă, cel puțin pe hârtie. „Bătrâna Doamnă" i-a semnat pe Hora, N. Roșu, Vlad Morar, Erico, Moldovan, Benga, Albu, Deta, R. Zamfir și Marian Pleașcă.

UTA și Voluntari s-au mai întâlnit doar în play-off-ul pentru menținerea/promovarea în Liga 1 de la finalul sezonului 2015-2016. Atunci, ilfovenii au reușit să-și păstreze locul în prima divizie, după 3-1 la general. UTA mai avea să aștepte încă 4 sezoane până la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Inaugurare pentru noul „Francisc Neuman"


Noul stadion din Arad va fi inaugurat cu ocazia acestei partid. Primele lucrări la „Francisc Neuman" au început în 2015, însă s-au derulat cu greutate. Arena poartă numele baronului care a dat naștere clubului în 1945, fiind ridicată în locul celei vechi. Primul termen de finalizare a fost 2017, însă stadionul a fost gata în urmă cu câteva luni.

Stadionul a costat aproximativ 15 milioane de euro și are o capacitate puțin peste 12.500 de locuri.

Echipele probabile:

UTA Arad (4-4-2): Tomozei, Benga, Ilie, Bustea - Tescan, Roșu, Albu, Buhăcianu - Ioniță, Hora
Antrenor: Laszlo Balint

FC Voluntari (4-3-3): Rîmniceanu - Costin, Balaur, Armaș, Vlad - Căpățînă, Ricardinho, Gheorghe - Eric, Stoica, Grădinaru
Antrenor: Mihai Teja

Pont pentru UTA - FC Voluntari: ambele echipe marchează - cotă 1.90 pe Sportsbook