FCSB - Dinamo | Rămâne un derby | Ponturi și recomandări

Le place, nu le place unora, acest meci programat în etapa a 8-a, FCSB - Dinamo, rămâne pentru foarte mulți un derby, continuatorul lui Steaua - Dinamo, despre care chiar mulți dintre cei care astăzi se dezic de echipa antrenată de Edward Iordănescu îl considerau până nu demult „unicul derby". Se vede încă o dată ce mult rău a putut face o decizie luată dincolo de fotbal, din cauza căreia cel mai mult au avut de suferit oamenii de rând, adică suporterii.

Așadar, din punct de vedere istoric, este al 149-lea meci disputat între cele două la nivelul primei ligi, la aproape 73 de ani de la prima dispută dintr-o perioadă în care cele două entități erau susținute de uniforme. Bilanțul pe acest segment, adică primul eșalon, este favorabil alb-roșilor, cu 49 de victorii, față de 45 ale roș-albaștrilor, în 54 de situații fiind egal.

În sezonul trecut, cele două s-au întâlnit doar în sezonul regular, ambele partide revenind lui FCSB
3-2 (Fl. Tănase 8, 76pen, Iul. Cristea 17 / Borja Valle 26pen, Nemec 42) pe teren propriu
1-0 (Fl. Tănase 8) în deplasare.

Meciul de-acum nu găsește însă niciuna dintre cele două rivale într-o postură prea fericită, ambele aflându-e în cădere. Dacă pentru Dinamo, la multiplele probleme pe care le are de ceva timp, o asemenea situație a devenit o stare normală de lucru, la FCSB miră oarecum. De fapt, și la roș-albaștri cam încep să devină o... normalitate rezultatele nesatisfăcătoare.

Înaintea derby-ului, FCSB se află pe locul 8, cu 9 puncte, având un bilanț simeteric, cu 2 victorii, 3 egaluri, 2 înfrângeri.
De partea cealaltă, Dinamo este pe locul 14, cu doar 6 puncte, provenind din 2 victorii, celelalte 5 partide pierzându-le.

Rezultatele lui FCSB în ordine cronologică:
0-0 (d) cu FC Botoșani,
4-1 (a) cu CSU Craiova,
1-1 (d) cu UTA,
2-1 (a) cu Gaz Metan,
0-1 (d) cu Rapid,
1-1 (a) cu Sepsi,
1-4 (d) cu CFR Cluj.

Iar cele ale lui Dinamo, în aceeași ordine:
3-2 (a) cu FC Voluntari,
0-1 (d) cu FCU Craiova,
3-1 (a) cu Academica,
0-1 (d) cu Chindia,
0-1 (a) cu CS Mioveni,
0-3 (d) cu FCV Farul,
0-2 (a) cu FC Argeș.

Dacă FCSB nu a mai câștigat de trei meciuri în care a izbutit să adune doar un singur punct, Dinamo are patru înfrângeri consecutive, în care nu a reușit să marcheze vreun gol. Așadar, cum afirmam mai sus, ambele echipe suferă, dar nici măcar acest lucru nu schimbă statutul de derby acestei dispute dintre ele.

În pauza competițională cauzată de meciurile pentru calificările la turneul final al CM, Dinamo a transferat 7 jucători: Rz. Popa, Pl. Iliev, C. Matei, Torje, Ivanovski, Itu și Țîră.

Și la FCSB au venit în acest răstimp trei jucători, toți cu o anumită cotă: Val. Gheorghe, Budescu și Keșeru.

E greu de presupus pe care dintre aceștia se vor putea baza cei doi antrenori, așa că mai bine ne abținem în a anticipa cele două prime 11.

Pronostic

Peste 2,5 goluri - cotă - 1,85

Recomandari
FCSB are prima șansă, căci cu toate neajunsurile sale are o valoare a lotului net superioară, ceea ce nici nu era prea greu. Însă în asemenea gen de confruntări, de multe ori diferențele dispar odată cu primul fluier al arbitrului, ambiția putând schimba datele problemei. Și în afara ascuțimii acestei rivalități, cu acest prilej ambele echipe vor încerca redresarea, de aceea ne așteptăm ca ambele echipe să abordeze ofensiv meciul.


Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.