Etapa 23 | Va mai reuși Academica o „minune"? | Recomandări pariuri | Statistică

După ce majoritatea echipelor din primul nostru eșalon au avut o binemeritată pauză, deoarece la mjlocul acestei săptămâni s-au disputat „optimile" Cupei, în acest weekend revine Liga I cu partidele etapei 23 din sezonul regular.
Două meciuri se anunță a fi ceva mai interesante decât restul: Academica - CSU Craiova și Dinamo - Sepsi.

Academica - U Craiova
La Călărași se vor întâlni locul 5 cu locul 3, e drept, între ele fiind o distanță de 10 puncte. Academica însă nu se arată prea intimidată de asemenea diferențe, demonstrând cu brio acest lucru în etapa trecută, când a răpus liderul FCSB chiar la București. Acum, are de înfruntat o nouă fruntașă cu veleități, care pare să-și mai fi revenit, conform rezultatelor din ultimele partide, incluzând aici și meciul de cupă de joi, de la Botoșani. Va fi primul pentru olteni, din campionat, sub comanda noului antrenor, grecul Marinos Ouzounidis (care a debutat în amintitul meci de cupă). Echipa gazdă va aborda meciul și cu gândul la un rezultat egal, care nu i-ar aduce chiar mari pagube, așa că ne așteptăm la un joc pragmatic. Academica mai este avantajată și de faptul că are zile de odihnă în plus față de echipa oaspete, care a avut parte de o deplasare lungă și friguroasă până la Botoșani. Va lipsi căpitanul gazdelor Patriche-Nichita, ajuns deja la 7 cartonașe galbene.

Recomandare pariu
Sub 2.5 goluri - Cotă - 1.65

Dinamo - Sepsi OSK
Celălalt meci, cel din Șoseaua Ștefan cel Mare, este important mai ales pentru Dinamo care, încurajată de victoria cu FCSB din cupă, se gândește și la play-off, chiar dacă o despart 8 puncte de locul 6. O eventuală victorie în fața lui Sepsi i-ar da mari speranțe. Totuși efortul din amintitul meci cu FCSB s-ar putea să atârne destul de greu. De partea cealaltă și Sepsi are problemele ei, chiar dacă nu a avut meci la mijlocul acestei săptămâni. Se știe, a avut în interior un focar de covid și din acest motiv a și amânat un meci, dar a și pierdut neașteptat niște puncte. Așa că nu știm ce jucători are valizi la ora meciului. Chiar și așa, ne așteptăm la un meci foarte deschis, cu goluri.

Recomandare pariu
Ambele marchează - Cotă - 1.84

Hermannstadt - FCSB
Liderul, FCSB, are la prima vedere, o deplasare care pare ușoară, la Mediaș, unde va înfrunta pe Hermannstadt. O victimă preferată a roș-albaștrilor în campionat, pe care au bătut-o până acum în toate întâlnirile avute, cam cum le-a picat în cătare. Ultimele două înfrângeri, 0-1, atât cu Academica în campionat, cât și cu Dinamo în cupă, vor împinge echipa pregătită de Anton Petrea la o altă atitudine și abordare, astfel încât să nu mai dea încă o dată greș. Oaspeții vor fi lipsiți de un om important, David Mayoral, care a marcat în ultimele două etape, suspendat din cauza primirii celui de-al 7-lea cartonaș galben.

Recomandare pariu
Victorie FCSB - Cotă - 1.42

CFR Cluj - FC Voluntari
Și ocupanta locului secund, CFR Cluj, are victorii 100% pe teren propriu împotriva adversarei din această etapă, FC Voluntari, acesta fiind unul dintre indiciile că ar avea meci mai ușor, la fel ca și FCSB. Mai ales că joacă pe teren propriu. Faptul că este mare favorită vine să fie demonstrat și de cota foarte mică pentru semnul 1. Așa că ne bazăm pe valoarea superioară a lui CFR în ceea ce privește golurile marcate.

Recomandare pariu
CFR Cluj înscrie peste 1.5 goluri - Cotă - 1.40

Chindia - UTA Arad
Chindia cu UTA este un meci între două echipe care au fost implicate la mijlocul săptămânii în Cupa României. Totodată amândouă au jucat în aceeași zi, așadar nu există vreo dezavantajare din acest punct de vedere. Poate din cel al moralului să existe una, căci echipa din Târgoviște s-a calificat mai departe, în timp ce cea din Arad a fost eliminată. Știm totodată că UTA este un adversar foarte periculos ca oaspete. Chindia în campionat a suferit un recul, în urma a 3 înfrângeri consecutive. S-o încaseze și pe a patra? Parcă este cam mult. Se anunță un meci deschis în care ambele vor ochi victoria. Nici nu a venit bine în România, că Vorobjovas de la UTA a și încasat 4 galbene. Din același motiv, de la gazde va lipsi fundașul C. Dinu.

Recomandare pariu
Ambele marchează - Cota - 2.30

Iași - Astra
Și la partida dintre CSMP Iași și Astra este vorba despre două echipe implicate optimile de finală ale cupei, de asemenea cu moral diferit, una fiind eliminată lamentabil, cea ieșeană, cealaltă calificându-se după ce a întors rezultatul, cea giurgiuveană. La Iași e un nou antrenor, Andrei Cristea, foarte bun fotbalist, aproape nul ca tehnician, neavând experiență în domeniu. Astra are și ea problemele sale multiple și va mai fi și fără Budescu, placat în Arabia Saudită. Două absențe importante și pentru echipa gazdă, cauzate de cumulul de cartonașe galbene: Onea și Passaglia.

Recomandare pariu
Ambele marchează - Cotă - 1.88

FC Arges - Viitorul
Excelentă prestație în acest an pentru echipa argeșeană, care este neînvinsă în cele 6 partide susținute până acum. Urmează acum să întâlnească o echipă care a dezamăgit crunt în ultima etapă, când a pierdut acasă în fața unei formații mai slab cotate valoric, FC Viitorul, ceea ce ar putea însemna compromiterea șanselor de a evolua în play-off. De aceea, Viitorul se va deplasa la Pitești cu gândul să își vândă scump pielea, țintind să câștige toate cele trei puncte, singura variantă de a mai spera îndreptățit la clasarea în primele 6.

Recomandare pariu
Peste 2.5 goluri - Cotă - 2.05

FC Botosani - Gaz Metan
FC Botoșani și Gaz Metan au oferit mereu jocuri deschise, plăcute ochiului, în care s-au marcat de obicei multe goluri. Acum însă s-ar putea ca vremea rea care se anunță pentru acest weekend (la Botoșani terenul a fost rău și în partida de cupă de joi, cu Craiova) să influențeze negativ confruntarea.

Recomandare pariu
Peste 2.5 goluri - Cotă - 2.10

Câștigă cu Sportsbook!

Cifre de avancronică

 • CFC Argeș - Viitorul

 • Bilanț general în campionat: 1. 0. 1. 0. 2-2
  Cu Argeș gazdă: -
  În tur: Viitorul - Argeș 2-2

 • Chindia - UTA

 • Bilanț general în campionat: 1. 0. 0. 1. 0-1
  Cu Chindia gazdă: -
  În tur: UTA - Chindia 1-0

 • Dinamo - Sepsi

 • Bilanț general în campionat: 10. 4. 2. 4. 8-9
  Cu Dinamo gazdă: 5. 1. 2. 2. 3-5
  În tur: Sepsi - Dinamo 2-0

 • CSMP Iași - Astra

 • Bilanț general în campionat: 17. 4. 3. 10. 11-30
  Cu Iași gazdă: 8. 3. 2. 3. 7-10
  În tur: Astra - CSMP Iași 4-0

 • Academica - CSU Craiova

 • Bilanț general în campionat: 3. 1. 1. 1. 3-3
  Cu Academica gazdă: 1. 0. 1. 0. 0-0
  În tur: CSU Craiova - Academica 0-1

 • Hermannstadt - FCSB

 • Bilanț general în campionat: 5. 0. 0. 5. 4-19
  Cu Hermannstadt gazdă: 2. 0. 0. 2. 1-7
  În tur: FCSB - Hermannstadt 5-0

 • FC Botoșani - Gaz Metan

 • Bilanț general în campionat: 21. 8. 9. 4. 22-17
  Cu Botoșani gazdă: 10. 4. 5. 1. 12-8
  În tur: Gaz Metan - FC Botoșani 1-2

 • CFR Cluj - FC Voluntari

 • Bilanț general în campionat: 13. 10. 1. 2. 34-7
  Cu CFR gazdă: 6. 6. 0. 0. 21-1
  În tur: FC Voluntari - CFR Cluj 0-1

  Câștigă cu Sportsbook!

  Ai până la 500 RON bonus pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZBAN01
  • Pariază - Plasează 5 pariuri de minim 50 RON și primești un Bonus de 100 RON
  • Câștigă Obține până la 500 RON Bonus
  Pariază acum

  Se aplică T&C.