Emoții pentru playoff | Ponturile etapei a 29-a

După debutul nefast al naționalei României în preliminariile CM, microbiștii cărora le-a trecut mai repede supărarea își vor reîntoarce atenția spre campionatul intern. Liga I își dispută în acest weekend penultima etapă din sezonul regular, care ar putea decide și ultimele două ocupante ale play-off-ului.

 • Academica - CSMP Iași

 • Echipe cu griji diferite, prima să prindă play-off-ul, cealaltă să nu se afunde și mai adânc pe ultima poziție. Situația este în continuare tulbure la „lanterna roșie", acum câteva zile jucătorii lui CSMP punând de o grevă. În același timp, căpitanul echipei, Frăsinescu, și-a reziliat contractul și a părăsit Iașiul.

  Academica nu a mai bătut de 6 partide, de la acel 1-0 cu FCSB și pentru a nu se îneca la mal, are neapărată nevoie de victorie, încercând să profite de situația de criză a adversarei.

  Pont: Victorie Academica - Cotă - 1.68


 • Gaz Metan - Astra

 • Echipa din Giurgiu mai are șanse să prindă play-off-ul doar dacă va câștiga la Mediaș. Pe de altă parte, Gaz Metan, pe lângă faptul că este destul de redutabilă pe teren propriu, are grijile ei legate de locurile de play-off și chiar cele retrogradante dacă nu este atentă. Meciul se anunță foarte echilibrat, între două echipe care sunt obligate să joace deschis.
  Pont: Ambele marchează - Cotă - 1.90


 • Hermannstadt - Argeș

 • Hermannstadt reia campionatul cu un nou antrenor, după demiterea lui Liviu Ciobotariu. În loc a fost pus secundul Eugen Beza, un obișnuit al fotbalului sibian, dar neexperimentat. Și în sezonul trecut a fost pentru o etapă interimar. O soluție ieftină însă de obicei aduce rezultate ieftine. Echipa sibiană este pe penultima poziție, la patru puncte sub locul 14, și nu arată deloc bine nici pe teren.

  Au trecut 5 meciuri de când nu a mai câștigat, de la acel 1-0 cu FCSB (parcă este un blestem pentru cele care bat echipa finanțată de Becali). Formația argeșeană este la polul opus, având un an 2021 foarte bun, pe parcursul căruia a obținut rezultate care au adus-o aproape de play-off. O eventuală victorie i-ar menține șanse mari în acest sens pentru ultima etapă.

  Pont: Egalitate sau Victorie Argeș - Cotă - 1.55


 • FC Botoșani - Viitorul

 • Și FC Botoșani își joacă locul pentru play-off, după ce multă vreme părea că este deja acolo. A urmat însă o serie de 5 partide fără victorie, din care a luat doar două puncte, așa că iat-o acum nevoită să sufere pentru a-și atinge acest obiectiv. Orice rezultat în afara victoriei nu o ajută prea mult sau poate că un egal ar face-o, cu condiția să gafeze urmăritoarele, ceea ce s-a mai întâmplat.

  Va da piept cu una dintre dezamăgirile acestui sezon, Viitorul, o echipă devenită inodoră și incoloră, care în ultimele 12 partide a obținut o singură victorie, acel 5-0 pe spinarea unei alte nefericite, Dinamo. Grija echipei de la malul Mării Negre s-a schimbat radical, nemaifiind aceea de a prinde play-off-ul căci nu mai este posibil acest lucru, ci aceea de a nu aluneca prea jos în play-out.

  Pont: Ambele marchează - Cotă - 1.90


 • UTA - Sepsi

 • „Aoleu, iar jucăm acasă", par a spune cei de la UTA, locul unde au trăit cele mai urâte clipe din actualul sezon regular, gazon pe care au cunoscut o singură dată satisfacția victoriei. Între timp a „scăpat" de stressul play-off-ului, nemaiavând vreo șansă să-l prindă și, cine știe, poate acum va aborda mai relaxat partida și poate va câștiga. Însă e greu de crezut că o va putea face în fața unei echipe solide, cu o bună organizare în teren, care totodată a suferit o singură înfrângere în deplasare, nu în fața vreuneia din primele trei clasate, ci la Academica.
  Pont: Egalitate sau Victorie Sepsi - Cotă - 1.24


 • FCSB - CSU Craiova

 • Este derby-ul etapei și unul dintre meciurile importante privind lupta la titlu, în care ambele echipe sunt implicate. FCSB vine după 5 victorii consecutive, iar CSU după 3. Așadar, ambele formații se prezintă a fi în formă bună, cu un plus pentru FCSB care are moralul mai bun atât datorită victoriei din ultima rundă în fața lui CFR Cluj, dar și a bilanțului net favorabil pe care îl are în fața echipei craiovene, pe care a cam bătut-o când a vrut. Aceasta din urmă va încerca, pentru a câta oară, să taie acest nod gordian, adică să obțină o victorie pe terenul roș-albaștrilor (indiferent care o fi acesta).
  Pont: Ambele marchează - Cotă - 1.90


 • Chindia - FC Voluntari

 • Cândva această confruntare era un baraj de promovare/menținere în primul eșalon. Acum este un meci în toată regula de Liga I, în care Chindia în cazul unei victorii ar mai avea de doi bani speranțe la play-off. FC Voluntari însă are o perioadă mai bună, mai ales în deplasare, acolo unde nu a mai pierdut de 6 partide. Chiar dacă aceste rezultate bune din ultima vreme i-au scos din străfundurile clasamentului, cei de la FC Voluntari știu că o micșorare a cadenței i-ar putea aduce înapoi.
  Pont: Sub 2.5 goluri - Cotă - 1.40


 • CFR Cluj - Dinamo

 • După înfrângerea cu FCSB din etapa trecută, cei de la CFR au avut timp să-și panseze rănile și să reia asaltul spre primul loc. Vestea proastă este că nu prea mai au voie să piardă, pentru că distanța ce îi separă de FCSB ar putea crește, astfel încât să nu mai fie recuperabilă, cu toată împărțirea punctelor din play-off. Așa că altceva în afara victoriei nu se concepe în Gruia pentru acest meci care nu ar trebui să pună probleme. Căci Dinamo n-a mai câștigat de 8 partide, din care a adunat numai 2 puncte și a devenit o candidată la retrogradare/locuri de baraj. Totodată, în ultimele 7 confruntări dintre cele două, doar o singură dată Dinamo a scăpat nebătută, când a făcut egal.
  Pont: Victorie CFR Cluj - Cotă - 1.38
  Câștigă cu Sportsbook!

  Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
  Pariază acum

  Se aplică T&C.