Supercupa României pe Arena Națională. CFR Cluj sau U. Craiova?

Echipe probabile

CFR Cluj
Arlauskis – Manea, Bouhenna, Graovac, Latovlevici – Tahiri, Hoban – Chipciu, Păun, Petrila – Debeljuh.

U Craiova
Pigliacelli – Vlădoiu, Vătăjelu, M. Constantin, Bălașa – Mateiu, Nistor – Ofosu, Baiaram, Ivan – Koljic.

Primul meci al noului sezon competitional intern, Supercupa României, se joacă sâmbătă de la ora 20:00 pe Național Arena. Se întâlnesc campioana CFR Cluj cu deținătoarea Cupei României, CSU Universitatea Craiova.

Oltenii, câștigătorii întrecerii KO, joacă a doua oară în Supercupă, prima dată confruntându-se tot cu ardelenii din Gruia, în 2018. Atunci întâlnirea a fost câștigată de CFR Cluj cu scorul de 1-0, pe stadionul Ion Oblemenco.

Supercupa României, a treia întrecere ca importanță din țară, este o competiție fotbalistică desfășurată anual începând cu 1994 între câștigătoarea campionatului și a Cupei României.

Adrian Viorel Cojocaru (41 de ani) este alegerea CCA pentru Supercupa României, arbitrul nefiind pe lista FIFA.

La CFR Cluj lipsește Mateo Susic incert, în timp ce Nicușor Bancu și Paul Papp sunt accidentați la olteni.

Trofeul nu a fost acordat în anii 1996, 1997, 2000, 2004 și 2008, deoarece în sezoanele respective o singură echipă a câștigat ambele competiții interne, atât Cupa, cât și campionatul.

Din 2010, Federația Română de Fotbal a decis ca trofeul să fie disputat și în anii când o echipă realizează eventul cupă-campionat. Astfel, în această situație, adversara campioanei în Supercupă va fi ocupanta poziției secunde în Liga I.

O competiție cu rol similar a avut loc în anii 1958, 1959 și 1960, denumită Cupa Scînteii, competiție nerecunoscută astăzi de FRF. A fost câștigată de Petrolul Ploiești (1958), Dinamo București (1959) și CCA București (1960).

 • 14 finale s-au disputat la Bucureşti (8 pe fostul stadion Naţional, 3 pe Arena Naţională şi câte una în Regie, pe Cotroceni şi în Giuleşti).
 • 2 dintre ele la Ploiești și Cluj (câte una pe CFR-„Dr. Constantin Rădulescu" și Cluj Arena) şi câte una la Piatra Neamţ, Constanța, Botoșani, Craiova.

 • Finala din ediţia a 5-a, Steaua - Dinamo 2-1, a avut cea mai mare asistenţă, 45.000, în timp ce aceea din ediţia a 11-a, CFR Cluj - Unirea Urziceni, a înregistrat-o pe cea mai scăzută, 2.000.
 • CFR Cluj, care s-a despărțit în această vară de Vinicius, Luis Aurelio și Rondon, a câștigat ultima Supercupă, în aprilie 2021, 4-3 cu FCSB la penalty-uri, după 0-0 în timpul regulamentar.

 • Pronosticuri

  Sub 2,5 goluri - cotă 2,40
  Pariu fără e gal - bate CFR Cluj - cotă 1,70
  Peste 10,5 cornere - cotă 2.90

  Câștigă cu Sportsbook!

  Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
  Pariază acum

  Se aplică T&C.