CUPA ROMÂNIEI | Craiova este marea favorită în fața Astrei căzute

Finala Cupei României, dintre Astra Giurgiu şi Universitatea Craiova, se va disputa în această seară, de la ora 20:30, pe stadionul "Ilie Oană", din Ploieşti.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat într-o conferinţă de presă că arenele sportive vor fi deschise în procent de 25% spectatorilor vaccinaţi sau testaţi negativ la coronavirus. Novak a explicat că pentru competiţiile în aer liber, organizatorii nu vor trebui să trimită solicitări scrise către MTS şi Ministerul Sănătăţii.

Conform ordinului comun al MTS şi MS, pot participa ca spectatori la evenimentele sportive în aer liber persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Așadar, finala Cupei României va fi primul meci de fotbal cu spectatori, de la restricțiile din 2020.

Universitatea Craiova este marea favorită, chiar dacă și-a asigurat locul 3, dar a devenit o specialistă și a Cupei, după ce a câștigat și în 2018, 2-0, cu Hermannstadt, goluri Gustavo și Mitriță. În schimb, Astra pare că nu mai este în stare să bată pe cineva, fiind căzută psihic, după retrogradarea în Liga a II-a.

CE PARIEM


Andrei Ivan marchează oricând - cotă 3,00
Victorie Craiova - cotă 1,65
Peste 2,5 goluri - cotă 2,25
Rezultat la pauză - Craiova - cotă 2,30

Salvarea sezonului pentru Știința?

"Trebuie să câştigăm acest meci. O finală este importantă doar dacă reuşeşti să o câştigi. Trebuie să fim concentraţi şi pregătiţi, nu neapărat fizic, ci psihic. Jucăm împotriva unei echipe bune. Deşi a retrogradat în divizia secundă, calitatea Astrei nu este de acel nivel. Trebuie să ne amintim că au avut evoluţii bune în sezonul regulat. Dacă nu mă înşel au fost neînvinşi 11 meciuri, după aceea, pe final, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei. Dar nici pentru noi ultima perioadă nu a fost una uşoară. Aşa că va fi un meci dificil pentru ambele formaţii. Echipa care va face mai puţine greşeli va câştiga Cupa României", a atras atenția Marinos Ouzounidis, antrenorul Universității Craiova.

Întrebat dacă o Cupă a României ar salva sezonul Universităţii Craiova, tehnicianul a răspuns: "Ce înseamnă salvarea sezonului? Noi am făcut un sezon bun, cu toate aceste probleme care au fost. A fost un an dificil pentru toate echipe. Cupa este un obiectiv pe care vrem să-l îndeplinim". Marinos Ouzounidis a subliniat importanţa prezenţei spectatorilor la finala Cupei României, chiar dacă accesul acestora va fi permis doar pe 25% din capacitatea stadionului.

"Faptul că este permis accesul publicului la meci este un mic pas. Este bine să avem fanii în tribune, cu siguranţă le-au lipsit jucătorilor. Pentru că e total diferit să joci cu spectatori. Aşa că eu cred că e un pas bun şi sper ca în curând să revenim la situaţia normală", a adăugat Ouzounidis.

Astra, nimic de pierdut

Antrenorul Astrei Giurgiu, Ionuţ Badea, a declarat într-o conferinţă de presă online, că formaţia sa, care a retrogradat în Liga a II-a, nu mai are nimic de pierdut, ci doar de câştigat în finala Cupei României.

"Este un moment special, pentru că suntem în finala Cupei. Nu suntem într-un moment bun, dar acest lucru este consecinţa unor situaţii negative petrecute de-a lungul acestui an. Sper să facem un joc bun, care să aibă consistenţă. Ne bucură prezenţa spectatorilor, sper într-un joc frumos. Universitatea Craiova are o echipă creativă, sperăm să le contracarăm jocul. Noi suntem într-un moment în care nu mai avem nimic de pierdut. Avem doar de câştigat dintr-o asemenea finală", a afirmat el.

Astra are și jucători accidentați și blazați, deci Craiova este marea favorită și se va paria exclusiv pe victoria Științei. "Avem destul de mulţi jucători accidentaţi în acest moment şi un status fizic redus, sper eu să nu fie şi mental. Însă finala este un moment din care jucătorii Astrei pot câştiga un capital de imagine şi pot accesa alte echipe care îi doresc. Ne gândim la ceea ce poate să însemne încă un trofeu pentru Astra, pentru jucători... pentru că acest lucru se poate întâmpla pentru unii doar o singură dată în viaţă", a mai spus antrenorul Astrei.

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.