Serie A | Hellas Verona FC - Fiorentina ACF | Un meci echilibrat

Echipe probabile

Montipò – Casale, Šutalo, Hongla – Faraoni, Miguel Veloso, Ilić, Lazović – Lasagna, Caprari – Simeone

Terracciano – Odriozola, Milenković, Martinez Quarta, Terzić – Bonaventura, Torreira, Duncan – Saponara, Vlahović, N. González

Italia, Serie A, etapa a 19-a
Hellas Verona FC - Fiorentina ACF
22.12.2021, ora 19.30, Verona (stadion „Marc'Antonio Bentegodi")

Ultima din Serie A programată în acest an calendaristic aduce față în față două echipe care au evoluții bune în actualul sezon, fiecare din punctul de cedere al nivelului său. Evident că este loc de mai bine, mai ales pentru Hellas Verona. Înaintea startului rundei de față, veronezii ocupă locul 13, având 23 de puncte (13 peste primul loc retrogradant), în timp ce vizitatoarea, Fiorentina ACF, este pe locul 6, cu 31 de puncte (la șase de locul 4, primul care duce în Liga Campionilor). În pofida acestei diferențe de opt puncte care le separă, există totușui o apropiere valorică între cele două.

Din 1996 încoace, cele două s-au confruntat oficial de 22 de ori (20 în Serie A și Serie B). Fiorentina a câștigat de 12 ori, Hellas de 6, în 4 rânduri fiind egal.

Rezultatele din 2020/21:
Fiorentina - Hellas 1-1 și
Hellas - Fiorentina 1-2.

După ce a început cu stângul, suferind trei înfrângeri consecutive, din care primele două chiar pe propriul teren, Hellas Verona FC a avut o concludentă revenire din etapa a 4-a, urcând până spre baza primei părți pe care părea în stare să o escaldeze și mai mult. A apărut însă înfrângerea de la Genova cu Sampdoria, care a întrerupt seria de cinci partide fără eșec, după care au pus capac bătăile suferite în ultimele două etape. Acestea numai că i-au tăiat avântul, dar au și coborât-o în partea a doua a clasamentului. E drept, ține o distanță liniștitoare de zona retrogradării, însă echipa antrenată de croatul Igor Tudor este una cu mult potențial, care poate realiza mai mult.

Betfair _ Serie A _ Fiorentina - Hellas _ 002 _ slide.jpg

Rezultatele Hellas din Serie A, în ordine cronologică:
2-3 (acasă) cu Sassuolo
1-3 (a) cu Inter
0-1 (deplasare) cu Bologna
3-2 (a) cu Roma
2-2 (d) cu Salernitana
3-3 (d) cu Genoa
4-0 (a) cu Spezia
2-3 (d) cu Milan
4-1 (a) cu Lazio
1-1 (d) cu Udinese
2-1 (a) cu Juventus
1-1 (d) cu Napoli
2-1 (a) cu Empoli
1-3 (d) cu Sampdoria
0-0 (a) cu Cagliari
4-3 (d) cu Venezia
1-2 (a) cu Atalanta
0-1 (d) cu Torino.

Cu excepția partidei cu Cagliari, în toate celelalte de pe teren propriu a marcat. Se prezintă așadar înaintea acestui meci după două înfrângeri consecutive. Și s-a mai adăugat una, în cupă, recent, 3-4 acasă cu Empoli.
Fundașul central polonez Dawidowicz s-a accidentat grav, astfel încât va fi indisponibil până spre sfârșitul sezonului. Alți doi fundași centrali, Magnani și Ceccherini vor fi absenți, primul pentru eliminare în etapa trecută, la Torino, celălalt pentru cumul de cartonașe galbene.

Sezon bun până acum pentru Fiorentina ACF, cu multe rezultate de valoare la activ, dar și o prestație pe măsură. Datorită tuturor acestora este atât de sus, aproape de locurile care recompensează (și) prin viitoare participări euroepne. Ba chiar poate emite pretenții și mai sus. Nu se pune problema titlului (are doar două cucerite în timp, ultimul tocmai în 1968/69), dar poate spera la o eventuală participare în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Va fi însă foarte greu de atins un asemenea obiectiv, pentru că este nevoie de o constanță mai mare în rezultate bune față de ceea ce a arătat până acum.

Rezultatele sale din Serie A, în ordine cronologică:
1-3 (deplasare) cu Roma
2-1 (acasă) cu Torino
2-1 (d) cu Atalanta și Genoa
1-3 (a) cu Inter Milano
1-0 (d) cu Udinese
1-2 (a) cu Napoli
0-1 (d) cu Venezia
3-0 (a) cu Cagliari
0-1 (d) cu Lazio
3-0 (a) cu Spezia
0-1 (d) cu Juventus
4-3 (a) cu Milan
1-2 (d) cu Empoli
3-1 (a) cu Sampdoria
3-2 (d) cu Bologna
4-0 (a) cu Salernitana
2-2 (a) cu Sassuolo

De patru etape este neînvinsă, având trei victorii incluse în acest interval, plus cea recentă, din cupă, 2-1 acasă cu Benevento. Cu excepția a două înfrângeri la limită în deplasare, 0-1, cu Lazio și Juventus, în toate celelalte 16 partide a marcat. Însă nu deplasarea este punctul său forte, unde a obținut numai 11 din totalul de 31 de puncte.
Fundașul stânga Biraghi a luat „roșu" cu Sassuolo, în ultima etapă, și va fi suspendat pentru acest meci. De asemenea, antrenorul Vincenzo Italiano nu poate conta nici pe Dragowski și Pulgar, ambii accidentați de mai multă vreme.

Pronostic

Ambele echipe marchează are cotă 1,56

În ultimele partide de pe „Marc'Antonio Bentegodi" din Verona, Hellas nu s-a descurcat prea bine, obținând doar un singur punct. Așa că în acest caz nu se mai poate spune că avantajul propriu a reprezentat vreun mare avantaj. De partea cealaltă, Fiorentina a învins în ultima deplasare pe Bologna, o echipă de valoare apropiată cu Verona.

Meciul se anunță echilibrat, motiv pentru care este dreu de prevăzut cine va fi învingătoarea. Și la marcatul și numărul de goluri sunt semne de întrebare, căci așa cum te-aștepți să se marcheze, poate să nu se întâmăle așa ceva, exact cum a făcut Verona cu Cagliari acum câteva etape. Însă cele două echipe au un element comun, ambele se descurcă mai bine pe faza ofensivă decât pe cea defensivă, ceea ce ne-a determinat să optăm pentru pontul de față.

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.