Două campionate importante din Europa, suspendate din cauza pandemiei de coronavirus

  • GSP

Cele mai importante campionate de fotbal anulate până în prezent de criza COVID-19 sunt cele din Olanda și Franța.

„De la 11 mai, va fi posibil să practicăm o activitate sportivă individuală în aer liber, depășind bariera actuală de un kilometru și respectând regulile de distanțare socială. Dar numai dacă indicatorii de sănătate vor fi buni. În caz contrar, nu vom ieși din izolare. În ambele situații, va fi imposibil pentru sporturile colective sau de contact. Nici afară, nici în săli"


Edouard Philippe, prim-ministrul Franței

Marți, 21 aprilie, Mark Rutte, premierul Olandei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că niciun eveniment sportiv nu va avea loc în țară până pe 1 septembrie.

Nu s-a luat încă o decizie oficială în privința deznodământului pe care actualul sezon din Eredivisie îl va avea, însă presa batavă anticipează că Ajax Amsterdam, liderul campionatului, ar urma să fie declarată campioană.

Un anunț asemănător a venit și din Franța pe 28 aprilie. Prim-ministrul Edouard Philippe a decis ca sporturile colective să fie suspendate pe perioada acestei veri, din cauza pandemiei de coronavirus.

„În cazul evenimentelor care reunesc mai mult de 5.000 de participanți, nu vor putea fi organizate mai devreme de septembrie", a afirmat Philippe. De asemenea, în Ligue 1 se ia în calcul validarea actualului clasament, ceea ce ar duce titlul de campioană la Paris, în contul lui PSG.

UEFA nu e de acord

UEFA, prin vocea președintelui Aleksander Ceferin, s-a opus vehement suspendării campionatelor în această perioadă: „Credem că orice decizie de a întrerupe liga națională este incorectă și nedreaptă".

Mai mult decât atât, conducătorii de la Nyon au amenințat că nu vor primi în sezonul următor de cupe europene echipele din campionatele care nu se vor încheia pe teren.

„Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021", a declarat Ceferin.

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.