Pariuri pe Europa League: șanse mari pentru Inter Milano să ridice trofeul

Înregistrează-te acum

În circumstanțe normale, am fi fost destul de aproape să știm cine se va impune în Europa League, pentru că ne-am fi aflat în preajma momentului culminant al competiției. Dar, desigur, acestea nu sunt circumstanțe normale, iar competiția a fost decalată - nu se știe pentru cât timp - din cauza crizei COVID-19.

Posibilitatea ca Europa League să nu fie finalizată anul acesta există, dar, oarecum, este puțin probabilă. Cel mai plauzibil scenariu dintre cele vehiculate până acum este reprezentat de un turneu trunchiat în care rundele rămase se vor disputa pe terenuri neutre, într-o singură manșă. Acest lucru ar putea fi tradus prin desfășurarea unui mini-turneu, în cadrul căruia meciurile ar avea loc într-o perioadă scurtă de timp, cu doar câteva zile de pauză între ele.

Inter Milano, cu o cotă de 7.20, are șanse mari să câștige Europa League

Posibilitățile de a menține poarta neatinsă pe teren propriu, de a reuși aproape de fiecare dată un gol în deplasare, de a închide jocul în timpul unei partide sau de a gestiona un avantaj de un singur gol reprezintă modalități prin care antrenorii reușesc să avanseaze cât mai mult în Europa League. Acesta este un set diferit de abilități față de programul obișnuit din competițiile interne, încărcate cu circa 40 de meciuri.

În această situație, Inter poate fi considerată favorită, întrucât, probabil, nu există un antrenor mai bine pregătit în acest moment decât Antonio Conte în a doua cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Și-a făcut treaba foarte bine la Juventus, prima sa echipă cu pretenții din carieră, și a reușit să continue pe același drum. A ajuns cu Italia până în „sferturile" Campionatului European din 2016, unde a fost eliminat cu ghinion, la penalty-uri, în fața Germaniei, după victorii-surpriză cu Spania și Belgia. Ulterior, a trecut la cârma lui Chelsea, pe care a făcut-o prima campioană din Premier League care să folosească sistemul 3-5-2.

Iar Conte are la dispoziție o echipă pe măsura calităților sale, una dintre cele mai bune din UEL. Foștii fotbaliști ai lui Manchester United, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez și Ashley Young, au devenit puncte vitale în echipa lui Inter. Atacantul belgian a înscris deja 17 goluri după 25 de partide oficiale pentru nerazzurri.

Victor Moses, unul dintre preferații lui Conte din perioada Chelsea, este o extremă utilă în așezarea 3-5-2. La mijlocul terenului, echipa de pe locul 3 din Serie A (cu un meci mai puțin disputat) se bazează pe vedeta Christian Eriksen, jucător transferat în această iarnă de la Tottenham. În cazul danezului, italienii vor beneficia cu adevărat de calitățile sale în următorul sezon, după ce va reuși să se integreze. Însă nu ar fi de mirare dacă play-maker-ul și-ar ajuta echipa inclusiv în acest an.

Stefan de Vrij și experimentatul Diego Godin fac un cuplu solid de fundași centrali, apărând poarta căpitanului Samir Handanovic. Atacantul Lautaro Martinez este deja dorit cu disperare de cele mai puternice cluburi din Europa, printre care se numără PSG, Barcelona sau Real Madrid, care au văzut în argentinian un pachet complet. Pe bună dreptate.

Inter Milano, cotă 1,63 s-o elimine pe Getafe

Inter nu va avea cea mai ușoară misiune în a o elimina pe Getafe din „optimile" Europa League. Locul 5 în La Liga, doar un punct în spatele celor de la Sevilla, ocupanta locului 3, echipa pregătită de Jose Bordalas a reușit o stagiune impresionantă.

Totuși, este de așteptat ca Getafe să se axeze pe lupta pentru un loc de Liga Campionilor. Chiar și dacă nu ar fi fost așa, iar spaniolii și-ar fi fixat un obiectiv din acest sezon al cupelor europene, tot Inter ar fi fost favorită. 1,63 este cota pentru ca echipa lui Antonio Conte să se califice în „sferturi".

GSP,