EURO 2020 / Începe marele bal european. Ce pariem?

Cine va câștiga Euro 2020? Este o întrebare foarte ușor de pus, dar pentru a ajunge la un răspuns empiric, chiar avem de parcurs câteva drumuri. Așa că vom încerca să vă oferim câteva detalii, dar mai ales argumente, bazate pe șanse, pe cote și pe forma echipelor naționale.

Să meargă lumea tot pe Franța?

Deși, evident, nu vă putem spune cine va câștiga categoric Euro 2020, putem folosi date istorice și cu ajutorul statisticilor, vă putem oferi un sprijin numeric pentru cele mai probabile rezultate.

Statisticile oferă Franței 20,5% șanse de a câștiga Campionatul European din această vară.
Les Bleus va încerca să devină a patra echipă care să câștige Cupa Mondială și Campionatul European, după - în nicio ordine specială - Germania de Vest (Euro 1972, Cupa Mondială 1974), Spania (Euro 2008, Cupa Mondială 2010, Euro 2012) și Franța însăși (Cupa Mondială 1998, Euro 2000).

Betfair _ EURO 2020 _ Franta _ 001 _ slide.jpg

Dacă francezul Didier Deschamps ridică Trofeul Henri Delaunay, el va deveni primul tehnician care a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European atât ca jucător, cât și ca manager. El este, de asemenea, singurul manager la Euro 2020 care a câștigat turneul ca fotbalist.
Trebuie să menționăm că acest lucru vine cu un procentaj de 46,8% șanse de a câștiga grupa lor, ceea ce pune o eticheta incontestabilă pe Franța în grupa F, considerată a "Morții".

Câștigă cu Sportsbook!

Pentru alte comparații, de exemplu, Spania are 70,3% șanse să câștige grupa E, Olanda este la 65,9% în topul grupei C, Anglia are 64,6% în grupa D, iar Belgia este la 63,5% pentru a câștiga grupa B.

Apropo de Belgia...

Echipa lui Roberto Martínez este următoarea pe lista de favorite (15,7%), cu multitudinea de talente din naționala lor, precum și o campanie impecabilă de calificare pentru aceste turneu final (10 victorii din 10), oferindu-le o șansă foarte bună de a primi o cotă excelentă.

Betfair _ EURO 2020 _ Belgia _ 001 _ slide.jpg

Franța și Belgia sunt singurele echipe europene care au ajuns în sferturile de finală în fiecare dintre ultimele trei turnee majore, așa că există șanse mici ca ambele părți să plece acasă devreme. Ambele au o șansă de 63,9% sau mai bine chiar să ajungă din nou în ultimele opt ale Europei.

Spania a condus lumea fotbalului între 2008 și 2012, cu o victorie la Cupa Mondială împărțită între două titluri la Euro, dar ieșirile neașteptate în ultimele 16 de la ultimul Euro nu le oferă acum șanse băieților din furia roja (11,3%), chiar dacă apare ca a 3-a favorită. Să nu uităm că victoria cu 6-0 asupra Germaniei e încă proaspătă, din Liga Națiunilor, noiembrie 2020.

CE PARIEM:


Kylian Mbappe să fie golgheter la Euro - cotă 11.00
Minimum 3 goluri în meciul dintre Scoția - Cehia și Spania - Suedia - cotă 6.00
Anglia, Spania, Belgia și Olanda să-și câștige grupele - cotă 4.33
Italia sau Germania câștigă Euro - cotă 5.00

Ce fac campionii europeni

Campioana actuală Portugalia are o echipă extrem de talentată, plus domnul Euro, Cristiano Ronaldo. Cu cele mai multe apariții (21) și cele mai multe goluri (nouă) la Campionatele Europene, Cristiano este stâlpul de încredere, de siguranță, că echipa sa poate câștiga un al doilea titlu succesiv la Euro.

Portugalia este a cincea favorită (9,6%), fracționată în spatele Germaniei.
Asta depinde foarte mult de cum ies din grupă. Există o șansă de 19,4% ca Portugalia să învingă Franța, Germania și Ungaria și să câștige grupa F. Cu aceasta vine o probabilitate de 82% de a ajunge în optimile de finală, 57,7% pentru sferturile de finală, 34,6% pentru a ajunge în semifinale și 18% pentru o altă finală.

Betfair _ EURO 2020 _ Portugalia _ 001 _ slide.jpg

Germania (9,8%) are cele mai multe titluri de Campionat European (trei) alături de Spania, dar participarea în Grupa Morții îi taie din elan la ediția pan-europeană.

Câștigă cu Sportsbook!

În rest, celelalte favorite sau mai bine spus cu șanse în procente, după cele enumerate mai sus sunt Italia (7,6%) și Țările de Jos (5,9%), în timp ce Danemarca (5,4%) are șanse de câștig mai mari decât, paradoxal, Anglia (5,2%).
Danemarca a câștigat Euro 1992 împotriva tuturor cotelor, dar a ajuns în fazele eliminatorii ale turneului o singură dată de atunci (sferturi de finală în 2004).

Leul englez, șanse, dar nu prea

Ne întoarcem la inventatorii fotbalului, leii englezi. Nicio echipă nu a jucat la fel de multe jocuri precum Anglia la Campionatul European fără să ajungă vreodată în finală (31 de meciuri). Deși au o mare oportunitate de a-și câștiga grupa, "the three lions" au un traseu foarte dur până la o finală puțin probabilă. Dacă își câștigă grupa, vor juca cu echipa de pe locul doi din F, "Grupa Morții" (probabil Germania, Portugalia sau Franța). Dacă vor termina pe locul doi, probabil că vor juca în Spania. Acest lucru nu i-ar ajuta în mod clar.

Betfair _ EURO 2020 _ Anglia _ 001 _ slide.jpg

Anglia are șanse de a da peste Spania, Germania sau Franța în sferturile de finală. Cât despre semifinale? Dacă favoritele își văd de treabă și de drum, atunci ar fi Belgia, Italia sau Olanda. Realitatea este că nu va avea exista un meci după faza grupelor pe care fanii englezi să-l creadă ușor.

Cu toate acestea, Anglia este una dintre cele 9 echipe cu o șansă de 1 la 20 sau mai mare de a câștiga turneul. De acolo, scad sub 2,5%, cu Elveția la 2,3%, Suedia la 1,5% și Croația la 1%. Finaliștii Cupei Mondiale din 2018 au șanse de 76,7% să ajungă în optimile de finală, dar de acolo este o poveste similară de meciuri nefavorabile ca și colegii din grupa D, Anglia.

Câștigă cu Sportsbook!

Ai până la 500 RON bonus pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZBAN01
  • Pariază - Plasează 5 pariuri de minim 50 RON și primești un Bonus de 100 RON
  • Câștigă Obține până la 500 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.