Debutăm în Conference League | Ponturi pentru Europa

Se pregătesc și echipele noastre de debutul în noua competiție, UEFA Conference League, o competiție care este prezentată la superlativ de forul continental european, dar care nu face altceva decât să ia echipele mici din preajma celor mari și foarte mari.

Spartak Trnava - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Mult a mai muncit Sepsi pentru prima sa participare în cupele europene, asta din cauza unui regulament îndoielnic care guvernează competiția noastră internă.
Mai întâi a avut de răzbătut în sezonul regular, apoi a avut grijă să aibă o clasare măcar în preajma podiumului (cu mai multă atenție s-ar fi putut situa chiar pe podium) și ca și când nu ar fi fost de ajuns, a mai trebuit să susțină un baraj complet ilogic împotriva echipei calificate din play-out (Viitorul). Așadar, merită cu vârf și îndesat să fie prezentă la aceste întreceri inter-cluburi care o onorează.

Sorții însă n-au fost prea zâmbitori, oferindu-i o echipă destul de dificilă, cu tradiție și în fotbalul slovac, dar mai ales în cel cehoslovac, când a beneficiat și de mari nume ale acelei perioade (Adamec, Dobiáš, Kuna, Hagara, Kabát, Majernik etc). A cucerit de 5 ori titlul și de 4 ori cupa în Cehoslovacia, o dată titlul (în 2017/18) și de 2 ori cupa (ultima oară în 2018/19) în Slovacia.

În sezonul trecut s-a clasat la final pe locul 3, departe de cele de dinaintea ei, 10 puncte în spatele locului 2, DAC 1904 Dunajská Streda și 16 față de campioana Slovan Bratislava. A participat până acum la 22 de ediții ale cupelor europene, având o linie de clasament: 108. 47. 26. 35. 147-113. 120. Din acest punct de vedere, este pe locul 2 în țara sa.

Cea mai bună performanță rămâne atingerea semifinalelor Cupei Campionilor Europeni, în ediția 1968/69, unde a fost eliminată la mare luptă de celebra Ajax, după 0-3 la Amsterdam și 2-0 la Trnava.
Ultima sa participare a avut-o în 2018-19, când pentru prima oară a ajuns în grupele Ligii Europa (avându-le partenere pe Dinamo Zagreb, Fenerbahçe SK și RSC Anderlecht), ocupând locul 3.

Având în vedere diferența mare de experiență, cât și faptul că joacă pe teren propriu, Spartak Trnava are mari șanse să câștige manșa tur.

Pronostic - Victorie Spartak Trnava - Cotă - 2.63

KF Laçi - CSU Craiova
Altă dată, când echipele noastre dădeau peste asemenea adversare, ne gândeam deja la ce adversară îi va oferi turul următor. Acum însă nu mai este deloc așa. Am văzut-o recent pe CFR Cluj cât a tremurat cu Borac Banja Luka dar și cu Lincoln Red Imps.

Dar chiar CSU Craiova este un asemena exemplu, care în sezonul trecut a fost eliminată surprinzător de modesta Lokomotivi Tbilisi. Și am mai putea adăuga la aceste motive de temere și ultimele rezultate ale echipei noastre naționale. De aceea ne așteptăm ca CSU s-a nu aibă o misiune facilă în Albania.

KF Laçi este o echipă relativ nou-apărută în prim-planul fotbalului albanez, fiind susținută de un om de afaceri local, Pashk Laska, cel care îi este și președinte. Din 2009, de când a promovat prima oară, nu a mai părăsit primul eșalon, cea mai bună performanță fiind ocuparea locului 3 în 2013/14. Singurele sale trofee câștigate sunt două cupe naționale, în 2012/13 și 2014/15 și o supercupă în 2015.

În sezonul trecut a ocupat locul 4, totuși la doar 5 puncte în spatele campioanei, Teuta. Aceasta este a 8-a sa participare în cupele europene, iar pentru a juca acum împotriva formației craiovene, a trebuit să elimine pe FK Podgorica din Muntenegru, după prelungiri (pierduse în deplasare, 0-1, iar la retur, după 90 de minute a fost 1-0, iar în prelungiri a mai marcat de două ori).

Altfel, nu are performanțe, cel mai important eveniment fiind că în 2018-19 a eliminat-o pe Anorthosis Famagusta (1-0 acasă și 1-2 în deplasare).

În mod normal, CSU Craiova are prima șansă, însă ne temem să fim tranșanți astăzi când echipele românești se află într-o asemenea postură.

Pronostic - Ambele marchează - Cotă - 1.70

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.