Club Brugge KV - RSC Anderlecht | Derby-ul celor mai titrați

Echipele probabile

Club Brugge KV
Mignolet – Clinton Mata, Hendry, Mechele, Sobol – Vanaken, Balanta, Rits – Vormer, De Ketelaere, Lang

RSC Anderlecht
Van Crombrugge – Murillo, Magallán, Hoedt, Sergio Gómez – Verschaeren, Cullen, Olsson, Rafaelov – Kouamé, Zirkzee

Rivalitatea dintre cele două a început să se manifeste mai apăsat pe la începutul anilor 70, când Club Brugge KV a început să se înscrie la trofee, RSC Anderlecht având de multă vreme o tradiție în acest sens. Fără a avea o denumire generică ca în alte părți, precum El Clássico sau Derby della Madonnina, ca să dăm două exemple celebre, a înlocuit ca importanță confruntările dintre Anderlecht și Standard, aceasta din cauza căderii valorice a echipei din Liège.

Club Brugge KV - RSC Anderlecht
Pro League Belgia - etapa 20 - 19.12.2021 - ora 14.30
Stadion „Jan Breydel" din Brugge


De câțiva ani, Club Brugge KV domină clar, RSC Anderlecht aflându-se într-un nebănuit de lung recul, fiind de ceva timp departe nu doar de trofee, ci chiar de podium. Ediția 2016/17 este ultima când a câștigat titlul, ori la gruparea din Bruxelles nu exista să facă pauze mai mari de unul-două sezoane în a-și adjudeca trofeul. De partea cealaltă, gruparea zwart-blauw este campioana ultimelor două sezoane, câștigând patru din ultimele șase titluri puse în joc. Însă distanța de titluri cucerite all-time dintre cele două este în continuare semnificativă, dublă, Anderlecht având în total 34 față de 17 ale nordicilor. Sunt însă cele mai titrate echipe din fotbalul belgian.

Înaintea acestei a 20-a etape, Club Brugge KV se află pe locul 2, cu 39 de puncte, patru mai puține decât surprinzătorul lider R Union Saint-Gilloise. RSC Anderlecht este pe locul 4, cu 34 de puncte. Reamintim, sistemul campionatului din Belgia este unul bizar, cu sezon regular și play-off. Însă acesta este diferit față de cel din România. Astfel, echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 1-4 joacă între ele partide tur-retur pentru titlu. Cele de pe locurile 5-8 joacă de asemenea între ele partide tur-retur, miza fiind ocuparea locului pentru cupe europene. Locul 18 retrogradează direct, iar locul 17 dispută un baraj pentru rămânere/promovare cu echipa de pe locul 2 din eșalonul secund. Iar echipele situate între locurile 8 și 17 intră în pauza competițională.

Istoricul acestui derby începe din prima ediție de campionat, 1921/22. Astfel, au ajuns la 173 de întâlniri în campionat. Bilanțul este următorul: 52 victorii Brugge 56 de egaluri 65 de victorii Anderlecht. S-au mai întâlnit de câte 7 ori în cupă (5 victorii Brugge, 2 Anderlecht) și supercupă (4 victorii Brugge, 2 Anderlecht și un egal). În turul actualului sezon regular, au remizat la Bruxelles 1-1 (Raman 75 / Rits 15). Brugge și-a adjudecat 6 dintre ultimele 10 partide directe din campionat, 3 s-au terminat la egalitate, iar Anderlecht a câștigat doar una.

Club Brugge KV a avut un parcurs în general bun, însă sub cele precedente, având mai multe ieșiri din decor neașteptate, câteva egaluri pe teren propriu cu echipe mai slab cotate, totul culminând cu acea înfrângere la mare diferență și totodată scor de tenis de la Gent. Cu siguranță că a contat și participarea sa în grupele Ligii Campionilor unde a avut niște meciuri foarte solicitante, fiind într-o grupă imposibilă, cu Manchester City, Paris Saint-Germain și RB Leipzig, clasându-se pe ultima poziție, dar obținând 4 puncte. Revenind la 1A Pro League, a izbutit totuși să țină aproape de neașteptatul lider Union Saint-Gilloise, iar specialiștii prevăd că în cele din urmă se va impune spre a câștiga un nou titlu, mizând pe marele plus de experiență pe care îl are față de nou-promovată.

Rezultatele sale din acest sezon:
2-2 (a) cu AS Eupen,
1-0 (d) cu Union Saint-Gilloise,
1-1 (a) cu Cercle,
4-0 (d) cu Zulte-Waregem,
3-2 (a) cu Beerschot,
1-6 (d) cu Gent,
3-0 (a) cu Oostende,
1-0 (d) cu Charleroi,
1-1 (a) cu OH Leuven,
1-1 (d) cu Anderlecht,
2-0 (a) cu Kortrijk,
1-1 (d) cu Antwerp,
2-1 (d) cu Sint Truiden,
2-2 (a) cu Standard Liège,
1-2 (d) cu Mechelen,
3-2 (d) Genk,
3-2 (a) cu Sérésien,
3-0 (a) cu Zulte-Waregem,
4-1 (d) cu OH Leuven.

Câteva scurte concluzii: două eșecuri însă neînvinsă pe teren propriu, a marcat în absolut toate partidele și la zi are o serie de patru victorii consecutive.
Incert este fundașul central Nsoki, care a ieșit accidentat în minutul 35 al meciului din etapa trecută, de la Leuven.

Recomandare pariu

Ambele înscriu - Cotă - 1.58

RSC Anderlecht părea că are din nou un sezon în derivă, înregistrând mai multe rezultate modeste, având variații de formă. A prins însă recent o serie de patru victorii consecutive care au săltat-o între primele patru. Fostul internațional Vincent Kompany, actualul antrenor al echipei, încearcă tot felul de formule prin care echipa să iasă la lumină. Suporterii alb-violeților însă au cam început să se învețe cu statutul de outsider al favoritei lor, altădată de neconceput.

Rezultatele sale din acest sezon:
1-3 (a) cu Union Saint-Gilloise,
1-1 (d) cu AS Eupen,
3-0 (a) cu Sérésien,
2-1 (d) cu Cercle,
0-1 (d) cu Genk,
7-2 (a) cu Mechelen,
1-0 (d) cu Standard Liège,
1-1 (a) Gent,
2-2 (d) cu Oostende,
1-1 (a) cu Club Brugge,
2-2 (d) cu Sint Truiden,
4-2 (a) cu Beerschot,
2-2 (a) cu OH Leuven,
0-2 (d) cu Antwerp,
1-1 (a) cu Kortrijk,
3-1 (d) cu Charleroi,
3-2 (a) cu Zulte-Waregem,
5-0 (d) cu Sérésien,
2-0 (a) cu Sint Truiden.

Cu excepția a două partide, ambele înfrângeri în deplasare, în toate a marcat.
Nu există probleme majore de efectiv pentru Anderlecht.

În afara orgoliilor create de un asemenea derby, această partidă este importantă pentru partea superioară a ierarhiei 1A Pro League. Club Brugge își dorește victoria pentru a nu pierde urma liderului Union Saint-Gilloise, în timp ce Anderlecht o țintește pentru a nu fi alungată dintre primele patru. Confrom ultimelor rezultate, ambele echipe arată a fi în formă și cu apetit de gol.

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.