Cine e omul favorit să îl înlocuiască pe Jurgen Klopp la Liverpool

Înregistrează-te acum

Olandezul Pepijn Lijnders, în vârstă de 37 de ani, este favorit să fie următorul manager permanent al lui Liverpool.

Jurgen Klopp are contract cu Liverpool până în 2024 și niciun motiv să plece de pe Anfiled. Câștigător al Ligii Campionilor sezonul trecut și cu titlul ca și amanetat anul acesta, neamțul își poate depăși recordul de durata pe banca unei formații. La Mainz și Borussia Dortmund, precedentele două echipe, a rezistat câte 7 ani.

Klopp îi poate lăsa locul secundului
Favorit pentru a-l urma pe Klopp este olandezul Pepijn Lijnders, cu o cotă de 2.5 pe Sportsbook. În vârstă de 37 de ani, acesta ocupă în acest moment postul de antrenor secund la Liperpool. Pepijn și-a început cariera în 2002, la academia lui PSV Eindhoven. După 4 ani a făcut un pas mare, la una dintre cele mai importante școli de fotbal din Europa, cea a lui FC Porto. Mutarea în Marea Britanie, la Liverpool, a avut loc în 2014, când „cormoranii" erau pregătiți de Brendan Rogers.

Jurgen Klopp l-a păstrat în staff, iar în 2018 i-a permis să meargă în prima aventură ca antrenor principal, în Olanda, la NEC. După încetarea contractului, Lijnders a fost rechemat de Klopp la Liverpool. Rolul său a devenit din ce în ce mai important, fiind în acest moment mâna dreaptă a tehnicianului neamț.

GettyImages-993539576.jpg

Despre o eventuală numire în funcția de antrenor principal la Liverpool, Lijnders spune: „Sunt mândru că am ajuns aici, dar momentan singura mea ambiție e să îl sprijin pe Jurgen și proiectul nostru. Sunt binecuvântat să lucrez alături de astfel de colegi".

Steven Gerrard îl urmează

Al doilea pe lista posibililor succesori este Steven Gerrard (40 de ani). Legenda „cormoranilor" o pregătește acum pe Glasgow Rangers, echipă care tocmai l-a cumpărat definitiv pe Ianis Hagi. Cota ca Gerrard, căpitan de legendă al lui Liverpool, să revină ca antrenor pe Anfiled Road este 3.5.

GettyImages-460207302.jpg

GSP,