Calificări Cupa Mondială | România - Islanda, meciul care ne împinge spre baraj 99%

ECHIPE PROBABILE

România
Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca - Cicâldău, R. Marin, Stanciu - Hagi, Ivan, Tănase.

Islanda
Olafsson – Saevarsson, Gretarsson, Ingi Bjarnason, Thorarinsson – Helgason, Birkir Bjarnason, Thordarson – Gudmundson, Kjartansson, Andri Gudjohnsen

România va juca joi seara cu Islanda, pe stadionul Steaua, de la ora 21:45, într-un meci care se anunță capital pentru participarea în barajul de calificare la Cupa Mondială din Qatar.

Pentru a fi siguri de prezența în baraj, "tricolorii" lui Mirel Rădoi au nevoie de o dublă victorie, cu Islanda, la 11 noiembrie, dar şi la 14 noiembrie, cu Liechtenstein (Stadion Rheinpark - Vaduz, 19:00).
În meciul tur, România s-a impus destul de lejer, un 2-0 sigur, iar islandezii au căzut mult după acea victorie în fața noastră, acum un an, în prima fază a barajului pentru Euro 2020, 2-1 la Rejkjavik. Insularii au coborât brusc, iar în ultimele 16 meciuri au obținut doar 3 victorii, dintre care 2 sunt cu Liechtenstein și una cu Feroe. Naționala islandezilor a fost târâtă în tot felul de scandaluri, abuzuri sexuale, plus neînțelegeri cu oamenii din federație. Acum, naționala lor este formată din jucători foarte tineri, în plin proces de reconstrucție, cu doar 8 puncte obținute în 8 meciuri, penultimul loc în grupa J.

Islandezii marchează

Chiar și fără internaționalii veterani și în plină criză de rezultate, Islanda stă mai bine la un capitol la care naționala lui Rădoi nu excelează, golurile marcate pe final. În ultimul sfert de oră al celor 8 partide din aceste preliminarii, nordicii au înscris de 7 ori, adică 63 la sută din zestrea de 11 reușite. În schimb, reprezentativa noastră a primit cele mai multe goluri după minutul 75, 2 cu Macedonia și cu Armenia, plus unul cu Germania, 5 din 8. De aceea mergem pe un pont interesant, cu cotă de peste 2.0, că ambele echipe vor marca.

CE PARIEM

România - Islanda - 1 - cotă 1,57
Ambele echipe înscriu - DA - cotă 2,05
Rezultat final și ambele înscriu - România - cotă 3,75
Stanciu marchează oricând - cotă 3,50

Și Rădoi îndeamnă la atenție

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a apreciat că meciul cu Islanda poate fi ca unul de box, iar islandezii să cadă primii, iar ai noștri să rămână în picioare.

"Cred că în momentul de faţă noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Islanda, chiar dacă teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă, pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la Under 21 şi atunci este o echipă care vine să joace ca şi cum nu ar avea nimic de pierdut şi poate fi periculoasă.

Echipa noastră arată mult mai bine, am câştigat lucruri ca spirit de echipă, de sacrificiu. Sunt lucruri care contează, care s-au văzut în ultimele partide şi care indiferent de adversar trebuie să le păstrăm. Din punctul ăsta de vedere cred că echipa naţională arată mult mai bine, deşi nu pot spune în ce procent. Dar cu siguranţă arată mult mai bine decât arăta la barajul cu Islanda. Într-adevăr ei au şanse teoretice, dar ca stil de joc nu cred că îl vor schimba doar pentru aceste ultimele două partide.

Islanda are acelaşi stil de joc pe care l-a avut şi la U21, mult diferit faţă de echipa pe care noi am întâlnit-o în barajul pentru Campionatul European, un joc mult mai dinamic, bazat pe o posesie mai prelungită. În mod normal ar trebui să ne avantajeze acest joc, pentru că poate fi ca un meci de box", a comentat Mirel Rădoi.

Joaca de-a selecționerul

Deși toată lumea se întreabă dacă selecționerul va rămâne și în baraj, în acest moment nu există nicio informație, nici din partea sa, nici din cea a FRF. Totuși, selecționerul României a dat de înțeles că după cele două meciuri se va lua o decizie: "Am avut întâlniri cu preşedintele şi cu directorul tehnic şi a rămas să luăm o decizie după aceste două jocuri, tocmai pentru a ne concentra pe lucruri mult mai importante.

Aşa cum am spus, am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a fi. Important este că atmosferă a rămas aceeaşi în ultimele partide. Începe să fie un grup foarte puternic şi trebuie ca atmosfera să rămână aceeaşi. Jucătorii îşi dau seama de faptul că sunt aproape de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de mulţi ani. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători privind anunţul meu de a pleca".

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.