Calificări CM | Suedia - Grecia - Probabil, finala pentru locul 2 în Grupa B

Echipe probabile

Suedia
Olsen – Krafth, Danielsson, J.J. Nilsson, Augustinsson – Claesson, K. Olsson, Ekdal, Forsberg – Isak, Kulusevski

Grecia
Vlahodimos – Hatzidiakos, Mavropanos, Tzavellas – Androutsos, Mpakasetas, Siopis, Mpouhalakis, Tsimikas – Masouras, Pavlidis

În grupa B, Spania a pornit încă de după tragerea la sorți ca favorită clară. Se punea doar problema dacă Grecia ar putea-o încurca pe Suedia pentru ocuparea locului 2, cel ce duce la niște baraje care ar putea fi infernale pentru unele echipe. Partida se va desfășura marți de la ora 21.45

Suedia a avut un start excelent, întrecându-și chiar propriile așteptări și învingând marea favorită Spania. Știind că nu demult, chiar la ultima ediție de Campionat Mondial, scandinavii au făcut de petrecanie în preliminarii unei alte eterne favorite, Italia, pe care au lăsat-o acasă, nu ne părea chiar ceva de nerealizat să repete isprava și cu ibericii. Numai că, tot atât de neașteptat cum învinsese Spania, ea avea să piardă în Grecia. O înfrângere care menține cât de cât Grecia în calculele calificării, dar îi dă o mână de ajutor și Spaniei care abia o așteaptă pe Suedia acasă, pentru a se revanșa iar prin aceasta să-și asigure calificarea.

Cele două s-au întâlnit de-a lungul timpului de 7 ori.

Suedezii au învins doar o singură dată, grecii de 3 ori, de alte 3 ori fiind egal. Un număr de 5 din cele 7 meciuri au fost amicale. Ultima oară s-au întâlnit în partida tur, în care Grecia s-a impus la Atena cu 2-1 (Mpakasetas 62, Pavlidis 74 / Quaison 80).

Rezultatele Suediei din aceste preliminarii:
1-0 (acasă) cu Georgia,
3-0 (deplasare) cu Kosovo,
2-1 (a) cu Spania,
1-2 (d) cu Grecia,
3-0 (a) cu Kosovo.

Rezultatele de la turneul final al CE:
0-0 cu Spania,
1-0 cu Slovacia,
3-2 cu Polonia și
1-2 d.prel. cu Ucraina

Rezultatele amicalelor din acest an (toate disputate pe teren propriu):
1-0 cu Estonia,
2-0 cu Finlanda,
3-1 cu Armenia și
2-1 cu Uzbekistan

Așadar, cu excepția egalului din meciul de deschidere de la Euro, în toate celelalte partide a marcat. Iar înfrângerea cu Grecia, precum și cea eliminatorie cu Ucraina de la același Euro, ambele la același scor, 1-2, au fost singurele sale eșecuri din acest an.
Va lipsi fundașul central Nilsson Lindelöf, din motive personale. În rest, selecționeruil Janne Andersson se poate baza pe toți ceilalți jucători selecționați.

Pont

Ambele marchează - Cota - 2.05

Rezultatele Greciei din aceste preliminarii:
1-1 (d) cu Spania,
1-1 (a) cu Georgia,
1-1 (d) cu Kosovo,
2-1 (a) cu Suedia și
2-0 (d) cu Georgia.
Dacă nu primea gol în minutele de prelungire din Kosovo, ar fi fost cu adevărat o pretendentă la primele poziții. Totodată, constatăm că a marcat în absolut toate partidele.

Rezultatele amicalelor din acest an:
2-1 (a) cu Honduras,
1-1 (d) cu Belgia,
2-1 (d) cu Norvegia și
1-2 (d) cu Elveția.

Selecționerul van't Schip nu are probleme de efectiv și probabil că se va baza pe primul 11-le cu care a învins recent în Georgia.

Va fi un meci cu miză, în care cele două echipe vor încerca să-și apropie un rezultat cât mai bun, Suedia pentru a se menține în plasa Spaniei și a se descotorosi de Grecia care încă îi suflă în spate, Grecia pentru a se apropia de acest duo fruntaș. De aceea considerăm că ambele vor marca.

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.