EURO 2020 | Grupa D - Cine se califică în optimi? Pariem pe surprize?

Croația - Scoția

Se poate spune că este partida codașelor grupei D din aceste preliminarii, ambele acumulând doar câte un punct după cele două etape. Pentru a mai spera la calificare, ambele au nevoie numai de victorie. Un egal ar însemna eliminarea din competiție a ambelor.

 • Despre cele două
 • Croația arată ca o umbră a formației care în urmă cu trei ani atingea finala CM. Doar un șut norocos din meciul cu Cehia a ferit-o de a avea acum zero puncte la activ, înainte de încheierea grupelor. Cu Anglia a pierdut mai ușor decât o arată scorul. Jocul dinamic, cu multă imaginație care punea pe picior greșit apărările adverse s-a transformat într-unul plat, previzibil ar și plictisitor pentru cei ce-l vizionează. Probabil că a intervenit o uzură a acestor jucători care mulți dintre ei au înaintat în vârstă, astfel încât din punct de vedere fizic lucrurile nu mai funcționează ca acum trei ani.

  Betfair _ CE 2020 _ Croatia - Cehia _ Modric _ 001 _ Slide.jpg

  Dacă în primul meci Scoția a fost clar învinsă de Cehia, părând a fi una dintre cele mai modeste echipe ale turneului final, cu Anglia a suferit o transformare în bine, jucând de la egal la egal cu o echipă având o cotă net superioară. Este clar, roluri importante în obținerea acestui egal meritoriu l-a avut atât orgoliul inter-britanic, cât și faptul că se cunoșteau foarte bine cu jucătorii echipei adverse, întâlnindu-se adesea în meciuri de campionat.

 • Ce au făcut în 2021
 • Meciurile Croației din acest an: 0-1 (d) cu Slovenia, 1-0 (a) cu Cipru, 3-0 (a) cu Malta - toate acestea în preliminariile CM; 1-1 (a) cu Armenia, 0-1 (d) cu Belgia - amicale; 0-1 (d), 1-1 (n) cu Cehia - în faza grupelor de la acest Euro. În afara victoriei cu modesta Malta, în celelalte confruntări nu a izbutit să marcheze mai mult de un gol pe meci.

  Meciurile Scoției din acest an: 2-2 (a) cu Austria, 1-1 (d) cu Israel, 4-0 (a) cu Feroe - toate acestea în preliminariile CM; 2-2 (d) cu Olanda, 1-0 (d) cu Luxemburg - amicale; 0-2 (a) cu Cehia, 1-1 (d) cu Anglia - în faza grupelor de la acest Euro.

 • Actualitățile din lot
 • Selecționerul Zlatko Dalić nu are vreun accidentat, devenind apt de joc și fundașul stânga Barišić, care a lipsit la primele două partide. Ratangiul Rebić probabil că va fi lăsat pe bancă la acest meci iar locul său ca vârf de atac va fi luat de Petković, în acesta ca și în tripleta ofensivă din spatele său punându-se mari speranțe.

  Fundașul Tierney a lăsat o impresie foarte bună cu Anglia, astfel încât este foarte probabil să-l regăsim în primul 11 și împotriva croaților. La fel se poate spune și despre mijlocașul Gilmour. Ca și omologul său, nici Steve Clarke nu are accidentați în lot. Cimpoaiele sunt gata să înalțe un Pikeman's March, o muzică a gloriei și curajului, așa cum se întâmpla în timpul războaielor din Evul Mediu, pentru avangarda compusă din Dykes și Adams, pentru a aduce golul sau golurile victorioase ale bătăliei.

 • Bilanțul disputelor directe
 • Bilanțul dintre cele două este unul poate mai puțin așteptat. Din 5 confruntări câte au avut până acum, Croația nu a izbutit vreo victorie, terminând de 3 ori la egalitate și pierzând de 2 ori. Ultima oară s-au întâlnit în 2013, fiind în aceeași grupă a preliminariilor pentru CM 2014. Ambele jocuri au revenit scoțienilor, 1-0 în deplasare și 2-0 acasă, acestea fiind de fapt cele două victorii din bilanț.

  Formații probabile:

  Croația
  Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Barišić - Brozović, Kovačić - Vlašić, Modrić, Perišić - Petković

  Scoția
  Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnell, McGregor, Gilmour, McGinn, Robertson - Dykes, Adams

  Pont

  După cum se poate remarca, ambele echipe au mari probleme ofensive, marcând foarte greu. Meciul se joacă pe Hampden Park din Glasgow, ceea ce ar trebui să vină în avantajul Scoției, numai că la acest nivel propriul teren nu mai este ce era cândva. Partida este care pe care, căci cine învinge are 90% șanse să meargă mai departe, cine pierde 100% va merge acasă. Însă la lipsa de inspirație în ofensivă a celor două, nu credem că va fi un festival de goluri.

  Pronostic: Sub 2,5 goluri

  Cehia - Anglia

  Ironia sorților a făcut ca cele două să se afle în aceeași grupă și la turneul final, așa cum se întâmplase și în preliminarii. După configurația dinaintea ultimei etape a clasamentului grupei D, acest meci găzduit de Wembley arată a fi derby-ul grupei, cele două aflându-se în fruntea clasamentului, cu câte 4 puncte, fiind despărțite de golaveraj. În asemenea condiții, cele două pot aborda acest meci ceva mai relaxate, având în vedere că un rezultat egal ar rezolva problema pentru amândouă.

 • Despre cele două
 • Cehia a avut un start excelent cu Scoția, cu un vârf ca Schick care a strălucit atât ca prestație, cât și prin acel gol de antologie, de la mijlocul terenului. De altfel, atacantul lui Bayer Leverkusen este golgeterul la zi al competiției (alături de Cristiano Ronaldo), el mai marcând, din penalty, și golul din meciul cu Croația. Așadar, se poate spune că a marcat 100% din golurile echipei sale. Cu ceva mai multă concentrare în apărare la meciul cu croații, cehii ar fi putut avea acum punctaj maxim. Oricum, prestația de până acum este mulțumitoare.

  Betfair _ CE 2020 _ Anglia - Scotia _ 001 _ Slide.jpg

  Văzută de destui ca echipa care va ridica la final trofeul, Anglia nu a avut un joc tocmai impresionant. Dacă împotriva Croației lucrurile au mers destul de bine, cu vecinii din Scoția a arătat destule slăbiciuni în toate compartimentele. E adevărat, lucrurile se mai pot regla în timp, mai ales că are destui jucători de valoare, dar primul pas important care trebuie făcut este să treacă de faza grupelor. Obiectiv care este foarte aproape de atins.

 • Ce au făcut în 2021
 • Meciurile Cehiei din acest an: 6-2 (d) cu Estonia, 1-1 (a) cu Belgia, 0-1 (d) cu Țara Galilor - toate acestea în preliminariile CM; 0-4 (d) cu Italia, 3-1 (a) cu Albania - amicale; 2-0 (d) cu Cehia, 1-1 (n) cu Croația - în faza grupelor de la acest Euro. Start nu tocmai bun în preliminariile CM, nici amicalele nu a fost un pilon al speranței, dar cel mai important este că au apărut rezultatele bune acum, la turneul final al Euro.

  Meciurile Angliei din acest an: 5-0 (a) cu San Marino, 2-0 (d) cu Albania, 2-1 (a) cu Polonia - toate acestea în preliminariile CM; 1-0 (a) cu Austria și România - amicale; 2-0 (d) cu Croația, 0-0 (a) cu Scoția - în faza grupelor de la acest Euro. Meciul cu Scoția a stricat colecția de victorii. Totodată se mai poate remarca faptul că a primit un singur gol!

 • Actualitățile din lot
 • Selecționerul Jaroslav Šilhavý nu are de ce să-și facă griji în privința sănătății jucătorilor săi, toți fiind apți. Și cel mai la modă jucător al său, vârful Schick, și-a revenit după lovitura pe care i-a aplicat-o cotul croatului Lovren, care la momentul respectiv l-a învinețit, dându-i și sângele pe nas. Este posibil ca închizător să fie lui Holeš preferat Král.

  Grealish cel cerut atât de mult de fanii englezii, mai mult ca singur că va fi titular de data aceasta. De asemenea, este de așteptat ca Gareth Southgate să-i dea posibilitatea și fundașului central Maguire să debuteze la acest Euro, prelungindu-i odihna lui Mings. Același lucru s-au putea întâmpla și cu J. Henderson, care nici el nu jucat până acum.

 • Bilanțul disputelor directe
 • De 5 ori s-au întâlnit până acum. Englezii au câștigat 3 partide, cehii una, o dată fiind egal. Ultima oară s-au întâlnit foarte recent, chiar în preliminariile pentru acest Euro, când fiecare a câștigat pe teren propriu, Anglia cu 5-0, iar Cehia cu 2-1.

  Formații probabile:

  Cehia
  Vaclik - Coufal, Kalas, Čelůstka, Bořil - Souček, Král - Masopust, Darida, Jankto - Schick

  Anglia
  Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Sancho, Mount, Grealish - Kane

  Pont

  Așa cum am afirmat la începutul acestei analize, un rezultat de egalitate le-ar avantaja pe ambele. Nu știu cât se gândesc ele că ordinea ocupării celor două locuri calificante le-ar da un adversar mai dificil sau mai facil, căci de la un asemenea nivel cu oricine e greu. Așa că primordială este calificarea și nu merită niciun risc inutil. În asemenea situații apare o înțelegere în teren între jucătorii celor două echipe, dar fără să se poarte vreo discuție. Pur și simplu din priviri, căci subconștientul fiecăruia simte că este cea mai ușoară și sigură cale spre atingerea obiectivului.

  Pronostic: Egalitate
  Câștigă cu Sportsbook!

  Ai până la 500 RON bonus pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZBAN01
  • Pariază - Plasează 5 pariuri de minim 50 RON și primești un Bonus de 100 RON
  • Câștigă Obține până la 500 RON Bonus
  Pariază acum

  Se aplică T&C.