EURO 2020 FINALA | Ce trebuie să știm când pariem pe Anglia sau Italia

Echipe probabile

Italia
Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne

Anglia
Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Saka, Mount, Sterling - Kane

Mai este foarte puțin și se trage și cortina peste Campionatul European de Fotbal, prima ediție paneuropeană, sperăm și ultima, duminică, ora 22:00, pe arena Wembley, din Londra.

Erorile fac parte din sport și, în special, din fotbal. Acestea sunt motivul pentru care de multe ori transformăm iubirea pentru fotbal în ură și viceversa. Asta pentru a face o introducere legată de eroarea care a adus Angliei calificarea în finală, un penalty inventat, pe care nici arbitrii din VAR nu l-au anulat.
Din fericire, orice s-ar întâmpla în finala Euro 2020, atât Italia, cât și Anglia vor simți, în general, că merită să fie acolo și că este o dreptate undeva, divină sau de orice alt fel.

Bella Italia

Italia a început turneul ca o mașină de fotbal, victorii atât cu Turcia, cât și cu Elveția cu 3-0 - meciuri impresionante, dat fiind faptul că azurii nu au mai marcat niciodată în istoria lor mai mult de două goluri într-un singur meci la un Campionat European.
O victorie de rutină cu 1-0 asupra Țării Galilor i-a văzut adunând maximum de puncte în faza grupelor și, în acel moment, a fost dificil să nu se prevadă ca italienii să-și croiască drumul spre fazele finale de la Euro.

Betfair _ Euro 2020 _ Italia _ 004 slide.jpg

A urmat un meci cu o Austrie închisă, având nevoie de timp suplimentar pentru a doborî o națională defensivă a lui Franco Foda. A urmat apoi un meci foarte bun, în fața Belgiei, în sferturile de finală, o performanță sublimă a elevilor lui Mancini.
Italia a fost implicată în cele mai bune două jocuri ale turneului, sfertul lor de finală împotriva Belgiei și apoi în semifinala împotriva Spaniei.

E adevărat că Spania a depășit Italia jucând în stilul pe care, până în acel moment, oamenii lui Roberto Mancini obișnuiseră-l să joace; apăsând ofensiv și cu intensitate extremă.
Italia a câștigat la penalty-uri, dar faptul că Azzurri sunt complet confortabili cu două stiluri de joc diferite îi va face greu de învins.

Cameleonii lui Southgate

Nu credem că greșim dacă spunem că nu a existat la acest Euro o echipă care să se adapteze tactic așa cum a făcut-o Anglia, de aici și ideea de fotbal cameleonic.
Avantajul lui Gareth Southgate a constat în fotbaliștii cameleoni, schimbându-și stratul exterior pe baza jocului, pentru a-și exploata adversarii.

Betfair _ Euro 2020 _ Anglia _ 004 slide.jpg

Două victorii și o remiză în faza grupelor i-au adus în optimi în fața marii rivale istorice, Germania. Doar că englezii n-au fost impresionați de o Germanie haotică, fără pic de inspirație.
A urmat un confortabil 4-0 cu Ucraina în sferturile de finală, un joc în care Southgate a optat pentru o abordare mai ofensivă, iar Anglia ajunge în semifinale, unde a depășit Danemarca datorită unui gol controversat al lui Harry Kane - un penalty foarte ușor acordat de arbitrul Makkelie.

CE PARIEM

Italia - Anglia 1, cotă 3,10
Fiecare echipă are minimum 2 cornere pe repriză - cotă 5,00
Lorenzo Insigne marchează oricând, cotă 5,00
Peste 1,5 goluri - cotă 1,45
Ambele echipe înscriu - nu, cotă 1,65

Ce să așteptăm de la finală?

Italia are de partea ei fotbalul șampanie, în vreme ce Anglia joacă acasă, se bucură de peste 60.000 de fani, care-și vor susține frenetic naționala.
La pariuri, Anglia să câștige în 90 de minute are o cotă de 2,6, adică este favorită în fața Italiei, care are o cotă excelentă, 3,1, iar noi, sentimental, am alege echipa lui Mancini.

Cele două naționale au primit doar patru goluri la Euro 2020, trei Italia și unul Anglia, și doar Spania a marcat mai multe goluri decât cele 12 ale Italiei, în timp ce Anglia este acum doar cu două în urmă, 10 goluri.
Finalele ar trebui să fie strânse, ar trebui să fie înșelătoare, dar, din nou, la fel au fost sferturile și semifinalele Italiei împotriva Belgiei și Spaniei.

Betfair _ Euro 2020 _ Itali - Anglia _ 001 slide.jpg

Dacă există o echipă care va încerca să mențină acest joc strâns este Anglia, dar asta i-ar putea stimula pe italienii. Având în vedere calitatea individuală pe care o posedă, este dificil să credem că Italia nu va exploata ofensiv Anglia.
Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini au fost din nou fantastici, dar de această dată îi au în față pe Sterling și pe Harry Kane, doi dintre cei mai eficienți fotbaliști ofensivi ai Europei.

Italia a înregistrat în medie 4,67 de cornere pe meci până acum, Anglia în medie 4, în timp ce Italia a cedat în medie 3,83 de cornere pe meci, comparativ cu 3,5 Anglia.
Luați în considerare, de asemenea, că jumătate din jocurile care au implicat aceste două echipe la turneu au înregistrat până acum nu mai puțin de opt cornere, în timp ce doar două din cele șase meciuri eliminatorii care implică Italia și Anglia au văzut opt sau mai multe, așa că pariorii vor fi tentați să parieze și pe cornere.

Câștigă cu Sportsbook!

Ai până la 500 RON bonus pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZBAN01
  • Pariază - Plasează 5 pariuri de minim 50 RON și primești un Bonus de 100 RON
  • Câștigă Obține până la 500 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.