CFR Cluj, fără speranțe în ultima competiție europeană, la ultima reprezentație

Echipe probabile

CFR Cluj
Bălgrădean – Manea, Graovac, Burca, Camora – Bordeianu, Boateng, Deac – Omrani, Debeljuh, Ad. Păun

Jablonec
Hanus – Holik, Kubista, Zeleny, Surzyn – Hübschman – Malinsky, Houska, Kratochvil, Pilar – Cvancara

În această seară, în ultima etapă din Conference League, CFR este pe ultima poziție a grupei, cu un singur punct și nicio șansă la calificare. În schimb, gruparea din Cehia este pe locul 3, cu 6 puncte, la un punct în spatele danezilor de la Randers, care întâlnesc pe AZ Alkmaar, deja calificată în primăvară.

Dan Petrescu a afirmat în conferinţa de presă dinaintea meciului, că parcursul slab al echipei sale în actualul sezon al Europa Conference League la fotbal a fost influenţat negativ de faptul că nu s-a aflat de la început la conducerea tehnică a grupării ardelene.

"Cred că cel mai mult în acest an a contat faptul că nu am fost eu de la început. În ultimii trei ani, Dan Petrescu a făcut toate transferurile, am luat jucătorii pe care i-am vrut, a patra oară nu am mai fost eu. Când am venit eu a trebuit să fac ceva foarte rapid şi a trebuit să imprim un alt stil de joc cu care unii dintre jucători nu erau obişnuiţi. Faptul că nu am fost de la început a contat foarte mult. Sigur a contat faptul că nu am început eu pregătirea cu această echipă", a spus Dan Petrescu.

Fotbalul românesc, în declin

Continuând în aceeași serie, Petrescu a precizat că întreg fotbalul românesc se află în declin de mai multă vreme, comparând campionatul intern cu un automobil Dacia care trebuie să concureze cu un Mercedes:

"La anul trebuie neapărat să câştigăm campionatul, acesta va fi obiectivul. Şi să construim o echipă competitivă pentru Europa. Va fi din ce în ce mai greu pentru toate echipele, inclusiv pentru CFR Cluj, pentru că fotbalul românesc merge în jos, nu sunt talente care să vină din spate. Din păcate, jucătorii români nu mai joacă în campionatele mari. Cel mai bun campionat din lume este cel din Anglia, de departe, şi noi nu mai avem de mult un jucător acolo, nici la Divizia B. Poate doar Puşcaş. Şi atunci cum să facem faţă? E alt nivel, e ca şi cum ai merge cu Mercedes şi celălalt cu Dacia. Ce poţi să faci când conduci Dacia şi celălalt Mercedes? Cam aşa suntem noi acum în fotbal".

CE PARIEM

CFR Cluj - Jablonec, sub 2,5 goluri - cotă 1,80
Ambele echipe înscriu - Nu, cotă 2,10
Rezultat prima repriză - egalitate, cotă 2,10

Referitor la ultima partidă din Grupa D a Europa Conference League, Dan Petrescu a afirmat că va folosi cea mai bună formulă de echipă pentru a o putea învinge pe Jablonec, chiar dacă a pierdut şansele de calificare în faza următoare a competiţiei.

"Nu mă aşteptam ca în Conference League să fim doar cu un punct după cinci meciuri. Realitatea e asta, putem găsi o mie de scuze, dar scuzele nu le acceptă nimeni. Toţi ştim ce s-a întâmplat aici la club, nu a fost o stabilitate şi acest lucru s-a văzut în Europa. Dar în campionat nu s-a simţit acest lucru. Cred că este de învăţat din ceea ce s-a întâmplat anul acesta pentru viitor.

Dar nivelul din Cehia, Danemarca sau Olanda este mult peste nivelul nostru şi atunci când întâlnim cu o echipă mai puternică decât în campionat suferim. Aceasta este realitatea fotbalului românesc la ora asta. Jucătorii dau tot în competiţiile europene. Voi băga cea mai bună echipă, vom încerca să câştigăm meciul, să respectăm competiţia şi să respectăm clubul şi fanii noştri. Dacă Jablonec va câştiga are şanse la locul doi, egalul cred că nu le ajunge. Trebuie să vină aici să rişte să câştige. Vor veni cu un moral ridicat după un meci câştigat în 8 oameni în campionat", a mai spus Petrescu.

Alibec rămâne exclus din echipă, momentan, iar CFR Cluj a pierdut orice şansă de a se califica în faza următoare a Europa Conference League, aflându-se după 5 meciuri pe ultimul loc în Grupa D, cu un singur punct. Ierarhia este condusă de Alkmaar, cu 11 puncte, urmată de Randers (7 puncte) şi Jablonec (6 puncte).

Câștigă cu Sportsbook!

Bonus de bun venit până la 550 RON pe Sportsbook

  • Înregistrează-te - Creează-ți contul folosind codul ZSKW11
  • Pariază - Depune și pariază minimum 50 RON pentru un bonus inițial de 50 RON
  • Revendică săptămânal - Obține până la 550 RON Bonus
Pariază acum

Se aplică T&C.